Brain gain: Η Ελλάδα προσφέρει 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν εδώ τη φορολογική τους έδρα - iefimerida.gr

Brain gain: Η Ελλάδα προσφέρει 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν εδώ τη φορολογική τους έδρα

Η Ακρόπολη φωτισμένη τη νύχτα
Φωτογραφία: AP Photo/Petros Giannakouris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εργαζομένους που θα έρθουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σκοπός είναι η δημιουργία περισσότερων επαγγελματικών θέσεων εργασίας και την αναστροφή του brain drain. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, «η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει το καλό της ιστορικό στη διαχείριση της κρίσης κορωνοϊού ως έναν τρόπο να δελεάσει ανθρώπους να μετακομίσουν στη χώρα -και υπόσχεται ότι το ήμισυ του εισοδήματός τους θα είναι απαλλαγμένο από φόρους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ότι η «Τεχνολογία σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να επιλέξουμε πού ζούμε και πού εργαζόμαστε». Η Ελλάδα «μπορεί τώρα να προσφέρει φορολογικά κίνητρα, καθώς και τον ήλιο», είπε.

«Η Ελλάδα έλαβε διεθνώς τα εύσημα για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία την άνοιξη. Τώρα η χώρα έχει επιβάλει ένα δεύτερο lockdown, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πιο πρόσφατη εξάπλωση του ιού.

To tweet του Bloomberg

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα έπειτα από περισσότερο από μια τετραετία λιγότερο φιλικών προς τις επιχειρήσεις κυβερνήσεις της αριστεράς. Η προσέλκυση ξένων και η αναστροφή του brain drain θεωρούνται ''κλειδί'' για την αλλαγή σελίδας στη χώρα, που βγήκε από μια οικονομική κρίση διαρκείας 10 ετών, που της κόστισε το 25% της οικονομικής της παραγωγής», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δημοσίευμα αναφέρει, ακόμη, ότι η Microsoft και η Volkswagen έχουν ανακοινώσει σχέδια να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά η χώρα χρειάζεται πολύ περισσότερη βοήθεια εάν θέλει να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού που θα αυξήσει το χρέος. Η Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη τις υψηλές αναπτυξιακές προοπτικές.

Το Bloomberg σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει περαιτέρω μείωση 9% του ΑΕΠ το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ανεργία αναμένεται να φθάσει περίπου στο 18%, σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 30% που παρατηρήθηκαν στην κορυφή της κρίσης, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Παράλληλα, με το νέο σχέδιο κινήτρων, η ελληνική κυβέρνηση εστιάζει επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε εργαζόμενους ή αυτοαπασχολούμενους που μπορεί να χρειάζεται να φύγουν λόγω του Brexit.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ