Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης – Governing Board President - του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Χατζόπουλος, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, επικεφαλής του διαπιστευμένου εργαστηρίου SPECTRUM-Lab, με σημαντική δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδος, και μακρά θητεία στον τομέα των Μη Καταστροφικών Ελέγχων, την Ναυτιλία και την Βιομηχανία.
Εκτελεστική Διευθύντρια, αναλαμβάνει η κ. Γεωργία Κολυβά, International Welding Engineer, με σημαντική θητεία σε εταιρείες μεταλλικών κατασκευών.
Άριστη γνώστης του θεσμικού πλαισίου των Διεθνών Οργανισμών, με την ιδιότητα του Chief Executive, θα συντονίσει την «Ομάδα διεκδίκησης 2025», της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Συγκολλήσεων IIW για το έτος 2025, για πρώτη φορά στην Χώρα μας, με συμμετοχή 80 Χωρών και περισσότερους από 1200 συμμετέχοντες από την Διεθνή επιστημονική και επιχειρηματική αγορά του τομέα των μεταλλικών κατασκευών.
Μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου από το καταστατικό και τους κανονισμούς των Διεθνών Οργανισμών Συγκολλήσεων, χρονικού ορίου αναφορικά με τις Θητείες των εκπροσώπων του Ελληνικού Ινστιτούτου στους Διεθνείς Οργανισμούς, το Συμβούλιο Διοίκησης εξέλεξε ως ανωτέρω, Νέο Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή, οι οποίοι θα εκπροσωπούν το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συγκολλήσεων [EWF] που εδρεύει στην Πορτογαλία, και στον Διεθνή Οργανισμό Συγκολλήσεων [IIW] που εδρεύει στην Γένοβα της Ιταλίας.
Τα άλλα μέλη του Συμβουλίου, παραμένουν ως έχουν, και ειδικότερα ο κ. Φώλας Μιχάλης, εκπρόσωπος του ΤΕΕ στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, ο κ. Κατσανέβας Θεόδωρος, εκπρόσωπος Ακαδημαϊκής Κοινότητας, η κ. Αλευρίτου Ελένη, εκπρόσωπος του ΕΚΠΟΙΖΩ, και τέλος ο Δρ. Αρτέμης Βαμβακούσης, Πρόεδρος επιτροπής Συνεδρίου και Κριτικής επιτροπής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Συγκολλητών 2020-2021.
Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, δύναται να τοποθετήσει εκπροσώπους και στις 21 τεχνικές επιτροπές εργασίας (IIW working groups) του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Οργανισμού, σε διάφορους τομείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- C-I: Additive Manufacturing, Thermal Cutting and Thermal Spray
- C-II: Arc Welding and Filler Metals
- C-III: Resistance welding, Solid State Welding and Allied Joining Processes
- C-IV: Power Beam Processes
- C-V: NDT and Quality Assurance of Welded Products
- C-VI: Terminology
- C-VII: Microjoining and Nanojoining
- C-VIII: Health, Safety and Environment
- C-IX: Behavior of Metals Subjected to Welding
- C-X: Structural Performances of Welded Joints – Fracture Avoidance
- C-XI: Pressure Vessels and Pipelines
- C-XII: Arc Welding Processes and Production Systems
- C-XIII: Fatigue of welded components and structures
- C-XIV: Education and Training
- C-XVI: Polymer Joining and Adhesive Technology, κλπ..
Στις εν λόγω Διεθνείς επιτροπές εργασίας, συζητούνται μια σειρά ζητήματα, που άπτονται των νέων τεχνολογιών, και χτίζονται σημαντικές συμμαχίες, και επιχειρηματικής φύσεως, σε Διεθνές επίπεδο.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι Ελληνικές επιχειρήσεις μεταλλικών κατασκευών να διασυνδεθούν στην Διεθνή αγορά, με στόχο να ενσωματώσουν το συντομότερο δυνατόν, νέες τεχνολογίες στην κατασκευή και τον σχεδιασμό των προϊόντων.
Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αυστηρά σε εθελοντική βάση, χωρίς αμοιβή και τυχόν έξοδα παραστάσεων.
Web-site: www.wgi.gr #Επικοινωνία: info@wgi.gr #Τηλέφωνο: 210 55 42 609