Ολιγοήμερη παράταση, έως τις 12 Ιουνίου, έλαβε η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης της Singular Logic από τη μητρική, Marfin Investment Group.
Για τη γνωστή εταιρεία πληροφορικής του ομίλου ΜΙG, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν προκριθεί τέσσερα σχήματα, η Quest Holding του Θ. Φέσσα σε συνεργασία με τη SoftOne του ομίλου Olympia, συμφερόντων Π. Γερμανού, η σύμπραξη της Entersoft και της Profile, η σύμπραξη της OTS με την Volton, καθώς και η Epsilon Net.
Σύμφωνα, ωστόσο με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχει ενσκήψει και από δύο νέους επενδυτές που έχουν γνωστοποιήσει πως προτίθενται να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία πληροφορικής και ένα fund, ελληνοαμερικανικών συμφερόντων.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, εκτιμάται πως η πλευρά του πωλητή (MIG) και του χρηματοοικονομικού συμβούλου (Εuroxx) ήδη αξιολογούν το νέο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί και το κατά πόσον οι νέοι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν τελικά να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές. Αυτό, αναφέρουν πηγές με γνώση των διεργασιών, θα αποφασιστεί άμεσα.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, πως ήταν εξ αρχής γνωστό ότι όσοι επενδυτές περνούσαν στη δεύτερη φάση, θα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές βάσει ενός information memorandum.
Κατά συνέπεια, οι όποιες «ενστάσεις» για παροχή πλήρους πρόσβασης στα στοιχεία της Singular Logic, δεν συνάδουν με τους όρους του διαγωνισμού, πόσο μάλλον όταν το σύνολο σχεδόν των ενδιαφερόμενων αποτελούν ευθέως ανταγωνιστές της προς παραχώρηση εταιρείας πληροφορικής.
Περαιτέρω, από την πλευρά των πωλητών και της διοίκησης της εταιρείας φέρεται να μην υπάρχει πρόθεση να δοθούν ευαίσθητα στοιχεία σε ανταγωνιστές οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν δεσμεύονται και για τη συμμετοχή τους στο τελικό στάδιο της διαδικασίας.
Αποκλειστικότητα
Εφόσον δεν υπάρξει νέα παράταση της προθεσμίας, στις 12 Ιουνίου ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα αξιολογήσει τις δεσμευτικές προσφορές που θα κατατεθούν. Εν συνεχεία θα αποφασιστεί εάν το τελικό στάδιο θα "τρέξει" με τη συμμετοχή ενός ή δύο υποψήφιων επενδυτών με τους οποίους θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση επί των προτάσεων που κατέθεσαν.
Στο στάδιο αυτό των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων θα δοθεί δικαίωμα διενέργειας «επιλεκτικού» ελέγχου δέουσας επιμέλειας (selective-focus due diligence).
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη Singular Logic να έχει καταγράψει στο σύνολο του 2019 σημαντική αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων και των κερδών EBITDA, αποτέλεσμα της υλοποίησης σημαντικών έργων πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με τη διενέργεια των εκλογικών αναμετρήσεων.
Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις το 2019 διαμορφώθηκαν σε 46,9 εκατ. ευρώ (+13% σε σχέση με το 2018) ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 4,6 εκατ., έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το 2018.
Σημειώνεται πως στις αρχές του έτους πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Singular, συνολικού ύψους περίπου 31,8 εκατ.ευρώ. Η ΑΜΚ πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και κεφαλαιοποίηση χρέους, περιλαμβανομένων κοινών ομολογιακών δανείων έκδοσης της εταιρείας ονομαστικής αξίας 26 εκατ. και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη MIG, το συνολικό ποσοστό της οποίας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 99,61%, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της μειώθηκε από 54,8 εκατ., σε 28,8 εκατ. ευρώ.
Οι δραστηριότητές της Singular Logic περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού, τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής για τον ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα, υπηρεσίες outsourcing καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων διεθνών οίκων πληροφορικής.