Γερμανία: Οι Πράσινοι φρενάρουν τα σχέδια Μερτς-SPD για χαλάρωση του φρένου χρέους -Υποχωρεί το ευρώ - iefimerida.gr

Γερμανία: Οι Πράσινοι φρενάρουν τα σχέδια Μερτς-SPD για χαλάρωση του φρένου χρέους -Υποχωρεί το ευρώ

O εν αναμονή καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς
O εν αναμονή καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Πράσινοι βάζουν φρένο στην προωθούμενη από τον Φρίντριχ Μερτς και το SPD χαλάρωση του φρένου χρέους της Γερμανίας για την κάλυψη αμυντικών δαπανών και επενδύσεων σε υποδομές.

Όπως δήλωσαν οι συμπρόεδροι των Πρασίνων, το κόμμα τους δεν θα υποστηρίξει τα σχέδια του εν αναμονή καγκελάριου της Γερμανίας Μερτς και των Σοσιαλδημοκρατών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άρνηση των Πρασίνων να στηρίξουν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για το χρέος και ένα ειδικό ταμείο 500 δισ. ευρώ για τις επενδύσεις ήρθε να ανατρέψει το κύμα ευφορίας που πυροδτόησε στις αγορές την περασμένη εβδομάδα η ελπίδα της αναβίωσης της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, με το ευρώ να υποχωρεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η επικεφαλής του κόμματος, Φραντσίσκα Μπράντνερ, δήλωσε ότι οι Πράσινοι δεν είναι διαθέσιμοι για την χρηματοδότηση εκλογικών δώρων των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ η επικεφαλής της ΚΟ των ΠΡασίνων στη Μπούντεσταγκ είπε ότι μαζί με τη συμπρόεδρο Μπρίτα Χάσελσμαν είπαν στους βουλευτές να μην εγκρίνουν το σχέδιο για τη χαλάρωση του φρένου χρέους.

Οι διαβουλεύσεις και οι σχετικές διαπραγματεύσεις στη γερμανική Βουλή θα λάβουν χώρα στις 13 Μαρτίου και η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου. Διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν ότι οι Πράσινοι πιθανώς επιχειρούν να αποσπάσουν την εκπλήρωση όσο το δυνατόν περισσότερων αιτημάτων τους από τον Μερτς. Νωρίτερα οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες δήλωναν ότι «στο τέλος [οι Πράσινοι] θα συναινέσουν από αίσθημα πολιτικής ευθυνης επειδή οι ίδιοι ζητούσαν πάντα ένα τέτοιο ειδικό ταμείο».

Οι Πράσινοι της Γερμανίας ετοιμάζουν δική τους πρόταση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Πράσινοι ετοιμάζουν τώρα, σύμφωνα με τον συμπρόεδρο του κόμματος, Φέλιξ Μπάνασακ, δική τους νομοθετική πρόταση για την ασφάλεια και την άμυνα της Γερμανίας.

Ο Μπάνασακ δήλωσε ότι «το κόμμα είναι έτοιμο να συζητήσει σοβαρά τις δυνατότητες ασφάλειας και άμυνας», χαρακτηρίζοντας «εκβιασμό» τις κινήσεις των CDU/CSU και SPD για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη στήριξη των Πρασίνων, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ο στόχος είναι να καταλήξουμε τελικά σε μια κοινή λύση», είπε ο Μπάνασακ, προσθέτοντας ότι «ασκείται πίεση στον Μερτς για να διαβουλευτεί με άλλα κόμματα».

Ολες οι ειδήσεις

Ένας 22χρονος νεκρός, και ένας 22χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του μετά το τροχαίο στη Βάρη

Με ορκωμοσία Τασούλα και συγκρότηση της προανακριτικής το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Βουλή -Ολες οι πληροφορίες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πανεπιστήμιο του York καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Πράσινοι ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ