Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα, πτώση κατέγραψαν οι χαλυβουργίες - iefimerida.gr

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα, πτώση κατέγραψαν οι χαλυβουργίες

αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2024
Eυρωπαϊκές αγορές / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών τους.

Με τις αγορές να αξιολογούν τους φόβους για μεγάλο εμπορικό πόλεμο, μετά την προειδοποίηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιβάλει δασμούς σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 10:10 ώρα Ελλάδας. Ο δείκτης κατέγραψε την Παρασκευή την έβδομη συνεχή ανόδου.

Ο δείκτης των εταιριών πετρελαίου και αερίου σημείωσε άνοδο 1,4% ενώ ο δείκτης των εταιριών πρώτων υλών υποχώρησε 0,4%.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών χαλυβουργιών, στις οποίες αντιστοιχεί περίπου το 15% των εισαγωγών στις ΗΠΑ, σημείωσαν πτώση μετά τις ανακοινώσεις του Τραμπ για την επιβολή νέων δασμών. Οι μετοχές των ArcelorMittal, Voestalpine, Thyssenkrupp και Salzgitter σημείωσαν νωρίτερα πτώση μεταξύ 0,6% και 2,2%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ