Εξάρχου: Στόχος μας η AKTOR να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Εξάρχου: Στόχος μας η AKTOR να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AKTOR, Αλέξανδρος Εξάρχου χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου AKTOR, Αλέξανδρος Εξάρχου, χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Ομίλου AKTOR είναι ο εταιρικός μετασχηματισμός και η δημιουργία εταιρικής κουλτούρας που θα δίνει προοπτικές και θα επιβραβεύει τους εργαζομένους του, οι οποίοι αποτελούν και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου AKTOR, Αλέξανδρος Εξάρχου, κάνοντας λόγο για «θηρίο που ξύπνησε και βρυχάται».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλέξανδρος Εξάρχου: H ΑΚΤΩΡ ήταν και είναι η καλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ομίλου, ο οποίος χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, στο πλαίσιο εισαγωγής των νέων μετοχών που προέκυψαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου των 200 εκατ. ευρώ, υπογράμμισε ότι η ΑΚΤΩΡ ήταν και είναι η καλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα και με την κεφαλαιακή ενίσχυση πιστεύουμε ότι θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Δημιουργούμε, είπε, έναν νέο όμιλο με δύναμη και συνέργειες και θα δίνεται βάρος στις παραχωρήσεις.

Με το ανεκτέλεστο έργων να ανέρχεται σήμερα στα περίπου 5 δισ. ευρώ -συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας-, ο κ. Εξάρχου τοποθετεί τον τζίρο στο τέλος του 2025 πάνω από τα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ στο 1,2 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα «κλείσει» για το 2024.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο εξαγορών πέραν της Ελλάδος και της Ρουμανίας, ο επικεφαλής του ομίλου δήλωσε επιφυλακτικός, με εξαίρεση το ενδεχόμενο συμμετοχής στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά το τέλος του πολέμου, λόγω γεωγραφικής εγγύτητας με τη Ρουμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τον εσωτερικό και εξωτερικό μετασχηματισμό την επόμενη διετία και μετά από αυτό να κοιτάξουμε άλλες αγορές. Αλλωστε, μέχρι τότε θεωρούμε ότι τόσο το ανεκτέλεστό μας σε Ελλάδα και Ρουμανία όσο και η πορεία της ελληνικής οικονομία και το pipeline της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα είναι υπεραρκετά για την ανάπτυξη που έχουμε στο μυαλό μας» δήλωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

Υπενθύμισε ότι η κεφαλαιοποίηση της AKTOR ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, από 200 εκατ. ευρώ που ήταν όταν εξαγοράστηκε τον Ιούλιο του 2022, ο κύκλος εργασιών από 225 εκατ. ευρώ έχει φθάσει το 1,2 δις ευρώ το 2024 και τα κέρδη από αρνητικό ΕBITDA το 2022 αναμένονται στα 77 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ ο όμιλος απασχολεί 5.800 εργαζόμενους από 750 όταν εξαγοράστηκε.

«Μας ενδιαφέρει να φέρουμε πίσω κόσμο, Έλληνες ικανούς, πληρώνοντάς τους παραπάνω»

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό και ειδικότερα στην έλλειψή του, ο Αλέξανδρος Εξάρχου υπογράμμισε ότι «δεν θα λυθεί το πρόβλημα με στρατιές και καραβιές αλλοδαπών εργαζομένων. Θέλει εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση: Να φέρουμε πίσω τον δικό μας κόσμο.

»Πηγαίνετε σε ένα ελληνικό εργοτάξιο, το φαντάζεστε να έχετε επικεφαλής του εργοταξίου Γάλλο, εργοδηγό Τούρκο και εργάτες Πακιστανούς. Δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό το έργο. Δεν θα μπορέσει να συνεννοηθεί κανένας με κανέναν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Άρα, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του ανεκτέλεστού μας είναι στην Ελλάδα και ένα άλλο στη Ρουμανία, εμάς μας ενδιαφέρει να φέρουμε πίσω κόσμο, Έλληνες ικανούς, πληρώνοντάς τους παραπάνω.

»Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δημιουργούμε εταιρική κουλτούρα. Κι αυτό θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε με υποτροφίες που θα ανακοινώσουμε και με οικονομικά κίνητρα, όπως κάναμε στο Μετρό Θεσσαλονίκης».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ομίλου γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπογραφούν οι συμβάσεις για τις φοιτητικές εστίες σε Κρήτη και Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AKTOR ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΞΑΡΧΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ