Eurostat: Η Ελλάδα Μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων εκτός εργατικού δυναμικού - iefimerida.gr

Eurostat: Η Ελλάδα Μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων εκτός εργατικού δυναμικού

Δύο γυναίκες χορεύουν
Δύο γυναίκες χορεύουν / Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων εκτός εργατικού δυναμικού (ηλικίας 15-64 ετών), κατατάσσεται η Ελλάδα, μετά την Ιταλία και την Κροατία, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, εκτός εργατικού δυναμικού, θεωρούνται τα άτομα που δεν είναι ούτε απασχολούμενα, ούτε άνεργα, δεν είναι διαθέσιμα ή δεν αναζητούν εργασία για διάφορους λόγους, για παράδειγμα, επειδή σπουδάζουν ή φροντίζουν μέλη της οικογένειας ή έχουν συνταξιοδοτηθεί ή λόγω ασθένειας ή αναπηρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 27,1% το ποσοστό ατόμων εκτός εργατικού δυναμικού

Ειδικότερα, το 2020 στην ΕΕ το ποσοστό των ατόμων εκτός του εργατικού δυναμικού ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού σε ηλικία εργασίας (15-64 ετών), ανήλθε σε 27,1%, αυξημένο κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019.

Τα υψηλότερα ποσοστά κατέγραψαν η Ιταλία (35,9%), η Κροατία (32,9%), η Ελλάδα (32,6%), το Βέλγιο (31,4%) και η Ρουμανία (30,8%). Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Σουηδία (17,5%), στην Ολλανδία (19,1%), στην Εσθονία (20,7%), στη Γερμανία (20,8%) και στη Δανία (21,0%).

Αυξάνεται το ποσοστό στον ευρωπαϊκό νότο

Σε σύγκριση με το 2019, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στο ποσοστό των ατόμων εκτός εργατικού δυναμικού καταγράφηκαν στην Ισπανία και την Ιταλία (1,6 ποσοστιαίες μονάδες το 2020), στην Ιρλανδία (1,4 μονάδες), στην Πορτογαλία (1,2 ), στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα (1 ποσοστιαία μονάδα). Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στη Μάλτα (-1,2 ), στη Λετονία (-0,9 ), στη Ρουμανία και στην Κροατία ( -0,6) και τη Λιθουανία (-0,5).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΕΕ, το ποσοστό των ατόμων εκτός του εργατικού δυναμικού, μειώθηκε από 32,3% το 2002 σε 26,6% το 2019. Επιπλέον, το χάσμα μεταξύ του ποσοστού των γυναικών εκτός εργατικού δυναμικού και του αντίστοιχου ποσοστού των ανδρών, μειώθηκε από 16,7 ποσοστιαίες μονάδες το 2002 σε 10,7 ποσοστιαίες μονάδες το 2020.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurostat ΕΕ εργατικό δυναμικό Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ