Σε μια από τις πλέον κρίσιμες καμπές του βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης.
Με το πιο αισιόδοξο σενάριο αυτή τη στιγμή να προβλέπει ότι η εστίαση θα «ανοίξει» στα μέσα Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, η λήψη ειδικών μέτρων στήριξης είναι μονόδρομος, καθώς το σοκ των πέντε και πλέον μηνών καραντίνας, είναι ισχυρό. Σύμφωνα με το economistas.gr, το take away και το delivery έδωσαν «ανάσες», κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις. Παρά ταύτα, μόλις το 20% του κλάδου αξιοποίησε αυτή τη δυνατότητα, καθώς ήταν ασύμφορο το κόστος.
Αυτό είναι το σχέδιο σωτηρίας για την εστίαση -Οι 3 φάσεις
Το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει ειδικά εργαλεία για να ανακάμψει ο βαριά πληγωμένος κλάδος της εστίασης.
Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για τις 3 φάσεις του σχεδίου σωτηρίας για την εστίαση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.