«Η πανδημία ήταν πολύ δύσκολη για πολλές βιομηχανίες, ιδίως για την αεροπορική βιομηχανία. Θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει ο κλάδος των αερομεταφορών σε επίπεδα προ πανδημίας, αλλά στην Emirates είμαστε αισιόδοξοι και βλέπουμε ήδη μια θετική εξέλιξη στην κινητικότητα του δικτύου μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, Καλίντ Αλ Ζαρούνι, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης.
Κορωνοϊός: Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζητούν από την ΕΕ έκτακτα μέτρα
Η Ελλάδα, όπως είπε, είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Emirates, σημειώνοντας πως πρόθεση της εταιρείας είναι να διατηρήσει την παρουσία της στη χώρα μας και να ενισχύσει το δίκτυό της (η εταιρεία πετάει από/προς τη χώρα μας από τον Ιούνιο του 1996, μεταφέροντας 3.100.000 ταξιδιώτες).
Η πρόθεση του αερομεταφορέα είναι να διατηρήσει τις δυνατότητές του στην ελληνική αγορά, ώστε να συνδεθεί με ακόμη περισσότερους προορισμούς στο δίκτυό του από το Ντουμπάι και όχι μόνο, αλλά και στην Ασία, την Αυστραλία, την Απω Ανατολή και την Αφρική.
«Μέχρι τώρα οι πελάτες στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την Emirates μέσω του κόμβου μας σε 99 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ενώ η εταιρεία στοχεύει να εξυπηρετήσει το 100% των προορισμών του δικτύου της έως το καλοκαίρι του 2021», ανέφερε ο διευθυντής της Εmirates.
Tέλος, αναφορικά με την Emirates SkyCargo, σημείωσε πως ενισχύει την ετοιμότητά της να χειριστεί τις πολυπλοκότητες στην εφοδιαστική αλυσίδα της διανομής ενός δυνητικού εμβολίου για τον κορωνοϊό παγκοσμίως, δημιουργώντας τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για το εμβόλιο, στο Ντουμπάι. Ο αερομεταφορέας θα ανοίξει εκ νέου την Emirates SkyCentral DWC στο Ντουμπάι, προκειμένου να χρησιμεύσει ως ειδικός κόμβος για την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου. Ο κόμβος θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα αεροπορικού φορτίου να μεταφέρει εμβόλια από διάφορα μέρη παραγωγής παγκοσμίως, να αποθηκεύει και να προετοιμάζει αποστολές, τόσο για περιφερειακή όσο και για παγκόσμια διανομή.