Βραζιλία: Στο 14,4% η ανεργία το τρίμηνο Ιουνίου -Αυγούστου - iefimerida.gr

Βραζιλία: Στο 14,4% η ανεργία το τρίμηνο Ιουνίου -Αυγούστου

Πλανόδια πωλήτρια στην Βραζιλία
Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε η ανεργία στην Βραζιλία / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσοστό της ανεργίας στη Βραζιλία έφθασε το 14,4% του ενεργού πληθυσμού το τρίμηνο από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο του 2020, εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για επίπεδο άνευ προηγουμένου αφότου άρχισε να εφαρμόζεται νέα μέθοδος υπολογισμού της το 2012, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το Βραζιλιάνικο Γεωγραφικό και Στατιστικό Ινστιτούτο (IBGE).

Η Βραζιλία μέτραγε κατά συνέπεια 13,8 εκατομμύρια άνεργους το τρίμηνο αυτό, ιστορικό υψηλό, ενώ 4,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν, καθώς η χώρα, που υφίσταται βαρύ πλήγμα από τον κορωνοϊό, άρχιζε πολύ σταδιακή επανέναρξη της δραστηριότητας. Η ανεργία είχε φθάσει το 13,8% το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου, ποσοστό που ήδη αποτελούσε ρεκόρ, από 11,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με το IBGE. Το Ινστιτούτο έκανε λόγο για 5,9 εκατ. «απελπισμένους» άνεργους (ρεκόρ επίσης), αναφερόμενο στους Βραζιλιάνους που είναι σε θέση να δουλέψουν αλλά έχουν πάψει πλέον να ψάχνουν θέση απασχόλησης.

Η Βραζιλία, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 160.000 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έχει μετατραπεί στο διακύβευμα της πολεμικής ανάμεσα στους κυβερνήτες των πολιτειών, που τάχθηκαν υπέρ της επιβολής περιοριστικών μέτρων, και του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος εναντιώθηκε σε αυτά για να μην υποστεί πλήγμα η οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βραζιλία ανεργία Κορωνοϊός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ