Παπανδρέου: Δεν ψηφίζω τον Καραμανλή για Πρόεδρο Δημοκρατίας - iefimerida.gr
 

Παπανδρέου: Δεν ψηφίζω τον Καραμανλή για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Αρνητικός μπροστά στο ενδεχόμενο να στηριχθεί ο Κώστας Καραμανλής ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν συνομιλητές του.


Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει μάλιστα σε συνομιλητές του ότι αντίστοιχη αρνητική στάση θα πρέπει να κρατήσει και το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα.
Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews, αναφέρεται ακόμη ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει σε συνομιλητές του ότι το κίνημα θα πρέπει να απορρίψει μια ενδεχόμενη προεδρική υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επικροτήσει την πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ευθύνεται για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας.

Bενιζέλος: Είσαι καλικάντζαρος της παράταξης!

Πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, σε σύσκεψη στελεχών ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, στο Κάραβελ.

Αναφερόμενος στις πολύχρονες επιθέσεις που δέχεται από τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ότι κι αν έχει πει ο εσμός των ψεκασμένων και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι των όσων άκουσε το 2007 μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

"Τα φαντάσματα και οι καλικάτζαροι της παράταξης είναι παρόντες", τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος, δε, στο εγχείρημα της Ελιάς και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, υπογράμμισε: "Περιμέναμε μια δήλωση στήριξης έστω την ημέρα της ψηφοφορίας και αυτή έγινε αργά και ήταν αμφίθυμη" υπονοώντας τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αρκέστηκε σε μία χλιαρή δήλωση την Κυριακή των ευρωεκλογών, όταν βγήκε από το παραβάν.

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε μιλώντας σε έντονο ύφος: "Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά και να μιλάνε για σύμπραξη με τη Δεξιά τα παλικαράκια του μνημονίου που μας οδήγησαν εκεί. Επίσης επανέφερε με έμμεσο τρόπο την άποψη ότι πολλά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ/Ελιά λέγοντας: "Ύψιστη δημοκρατική λειτουργία είναι να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν και να μην επενδύεις στην ήττα".

Ο Βενιζέλος απάντησε στα περί Καραμαλή

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με έμμεσο τρόπο σχολίασε τα όσα ακούγονται περί απροθυμίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο, στην περίπτωση που αυτός προταθεί.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος πως του ίδιου δεν του αρέσουν οι συναλλαγές, το παρασκήνιο και οι σκοτεινές σχέσεις και συμπλήρωσε με νόημα: "Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κάποιος ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να το πει αν είναι. Φαντάζομαι ότι δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι επ' αυτού".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ