Η ζωή και η πορεία του 49χρονου Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, του βαρώνου των στημένων αγώνων, από τις αγροτικές περιοχές της Σιγκαπούρης, μέχρι τα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, περιγράφεται στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Kelong Kings».
Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή, ο Περουμάλ, επιχείρησε να χειραγωγήσει περισσότερους από 100 ποδοσφαιρικούς αγώνες στα 20 χρόνια δράσης του, με το ποσοστό επιτυχίας να κυμαίνεται μεταξύ 70%-80%.
Από τους στημένους αγώνες αποκόμισε περίπου 5.000.000 δολάρια, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρασαν από τα χέρια του τα διπλάσια χρήματα. Δωροδοκούσε ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές, ενώ βρέθηκε ακόμα και σε πάγκους ομάδων δίνοντας εντολές κατά τη διάρκεια των αγώνων και μάλιστα συνεργάστηκε επίσημα με ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, τις οποίες εφοδίαζε με διαιτητές για φιλικά τουρνουά, χειραγωγώντας τα.
Η δράση του έφτασε και μέχρι το Μουντιάλ, αφού αποπειράθηκε να στήσει αγώνες στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010,αλλά και στο Αφρικανικό Κύπελλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών και σε άλλες διοργανώσεις.
Ωστόσο μετά από περίπου 20 χρόνια ενεργούς δράσης, συνελήφθη για 4η φορά το 2011 και φυλακίστηκε στη Σιγκαπούρη. Στο παρελθόν είχε τιμωρηθεί με ποινή δύο ετών για σκάνδαλο «στημένων αγώνων» στη Φινλανδία την τριετία 2008-2011, ενώ ενεπλάκη και σε ασιατικό σκάνδαλο χειραγωγημένων αγώνων την περίοδο 2007-2009.
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή αφού αποκαλύπτουν ονόματα ποδοσφαιριστών και διαιτητών συνεργών του από 50 χώρες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/4 των ομοσπονδιών-μελών της FIFA.
Πλέον, μετά την τέταρτη σύλληψή του το 2011 για εγκλήματα σχετικά με ποδοσφαιρικούς αγώνες, συνεργάζεται με την Interpol στο κομμάτι της καταπολέμησης της χειραγώγησης αγώνων βοηθώντας τις έρευνες στα Βαλκάνια, την Ουγγαρία και τη Φινλανδία.
Στις 27 Αυγούστου μιλώντας στο CNN ο «Mr Fix it» όπως τον αποκαλούν, αποκάλυψε ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του και πρόσφατα κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Kelong Kings», στην οποία μιλάει για την πορεία του από τις αγροτικές περιοχές της Σιγκαπούρης, μέχρι την εμπλοκή του με το οργανωμένο κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων.
Οπως υποστηρίζει ο ίδιος: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα απλό άθλημα. Μοιάζει περισσότερο με επιχείρηση. Πιστεύω λοιπόν ότι απλώς προσπαθούμε να βγάλουμε λεφτά από αυτή την επιχείρηση. Οι άνθρωποι θέλουν να κερδίζουν και θα κάνουν τα πάντα για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».