Εκεχειρία μόνο στα λόγια -Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι Ισραηλινοί σκότωσαν ένα ακόμα παιδί - iefimerida.gr

Εκεχειρία μόνο στα λόγια -Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι Ισραηλινοί σκότωσαν ένα ακόμα παιδί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μονομερής επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία ετέθη σε ισχύ στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά η παλαιστινιακή πλευρά κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ ότι την παραβίασε βομβαρδίζοντας ένα σπίτι στην καρδιά της πόλης.

Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, μετέδωσε πριν από λίγο ότι ένα παιδί σκοτώθηκε από σφαίρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσχραφ Αλ-Κίντρα δήλωσε ότι 15 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή με στόχο ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ελέγχει την πληροφορία.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την "ανθρωπιστική" εκεχειρία για να διευκολύνει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να επιτραπεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η εκεχειρία είναι η όγδοη που κηρύσσει το Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού θύλακα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ Λωρίδα της Γάζας εκεχειρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ