Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ -Η χώρα ζήτησε επισήμως βοήθεια - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ -Η χώρα ζήτησε επισήμως βοήθεια

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ -Η χώρα ζήτησε επισ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ ζήτησε επισήμως από τις ΗΠΑ αεροπορικά πλήγματα κατά των ισλαμιστών στο Ιράκ και στο Λεβάντε.Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ όταν ερωτήθηκε αν θα ανταποκριθούν οι ΗΠΑ στο σχετικό αίτημα του Ιράκ απάντησε «Είναι προς το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας να αντιμετωπίσουμε το ΙΚΙΛ όπου το συναντήσουμε», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το πότε έγινε το εν λόγω αίτημα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής του Κογκρέσου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ιράκ ζήτησε την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη επιθετικότητα των ανταρτών.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας δήλωσε«Έχουμε λάβει ένα αίτημα από την ιρακινή κυβέρνηση για αεροπορική ισχύ» ώστε να αντιμετωπιστούν οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ βοήθεια Ιράκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ