Θρησκευτική παράνοια ή φάρσα; Η Εκκλησία του... Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος ζητάει να αναγνωρισθεί επίσημα - iefimerida.gr

Θρησκευτική παράνοια ή φάρσα; Η Εκκλησία του... Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος ζητάει να αναγνωρισθεί επίσημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιρετικοί θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται οι 450 Αυστριακοί που λατρεύουν την Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, καθώς οι αρχές της χώρας αρνούνται να αναγνωρίσουν τη θρησκεία τους.

Η αυστριακή υπηρεσία θρησκειών έκρινε ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει ως θρησκεία τη λατρεία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, καθώς επί της ουσίας πρόκειται για ένα κίνημα που σατιρίζει τις καθιερωμένες θρησκείες και ιδίως το Δημιουργισμό.

Οι 450 Αυστριακοί πιστοί, που αυτοαποκαλούνται «Πασταφαριστές», είχαν ζητήσει το σαφή διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση της υπηρεσίας αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για τον Νίκο Αλμ, τον φιλελεύθερο πασταφαριστή βουλευτή που, το 2011, απέκτησε το δικαίωμα να εμφανίζεται στη φωτογραφία του διπλώματος οδήγησής του στεφανωμένος με ένα σουρωτήρι για μακαρόνια.

Η σατιρική θρησκεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2005 ως κίνημα κατά της διδασκαλίας στα σχολεία του Ευφυούς Σχεδιασμού ή Δημιουργισμού, της δοξασίας που αντιστρατεύεται τη θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ