Live chat συνέντευξη του Τσίπρα στον Guardian: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ορθώσει ανάστημα απέναντι στο Μνημόνιο - iefimerida.gr

Live chat συνέντευξη του Τσίπρα στον Guardian: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ορθώσει ανάστημα απέναντι στο Μνημόνιο

Live chat συνέντυξη του Τσίπρα στον Guardian: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ορθώσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γραπτή ζωντανή συνέντευξη -live chat- παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στον ιστότοπο της εφημερίδας Guardian. Στις απαντήσεις που έδωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε τόσο στην πολιτική ελίτ της Ευρώπης, αλλά και στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η πολίτικη ελίτ της Ευρώπης την οδήγησε σε αδιέξοδο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τη στροφή της Ευρώπης στα χρόνια των «Αθλιων» του Βίκτορα Ουγκώ» είπε ο κ.Τσίπρας.

Απαντώντας στο πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ -ως κυβέρνηση- εάν στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης του ζητηθεί να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη απάντησε: «Η κυρία Μέρκελ έχει απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα από τον Δεκέμβριο του 2013 στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όταν σύμφωνα με την γαλλική le Monde είχε πει πως «αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η ευρωζώνη θα καταρρεύσει». Όλα είναι αντιμετωπίσιμα είπε ο κ. Τσίπρας, με την προϋπόθεση ότι μία κυβέρνηση θα μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι στο σχέδιο του μνημονίου.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα «πολιτικό κατασκεύασμα» της Τρόικα προκειμένου όπως είπε, «να κρατηθεί στην κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς», ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως στο debate της 15ης Μαΐου στις Βρυξέλλες θα δώσει το «παρών», φυσική παρουσία, στη συζήτηση με τους συνυποψήφιους του.

Τέλος, αποκάλυψε πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα νομιμοποιήσει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης ώστε να καλύπτει όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου» και αναφορικά με το ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας αφού ξεκαθάρισε πως σέβεται το θεσμό, πήρε αποστάσεις λέγοντας ότι «δεν νομίζουμε ότι θα πρέπει να έχει αποφασιστικό λόγο στη δημόσια πολιτική και στο οικογενειακό δίκαιο».

Live chat συνέντευξη του Τσίπρα στον Guardian: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ορθώσει ανάστημα απέναντι στο Μνημόνιο | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian ΣΥΡΙΖΑ συνέντευξη Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ