Mπορεί η οργή των συγγενών των θυμάτων και των αγνοουμένων του ναυαγίου ανοιχτά της Νοτίου Κορέας που συγκλόνισε την υφήλιο να ξεχειλίζει τόσο για τον καπετάνιο του ferry boat, όσο και για άλλα μέλη του πληρώματος, ωστόσο είναι σίγουρο ότι αφήνουν απέξω την 22χρονη Παρκ Τζι Γιουνγκ η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή βοηθούσε τους επιβαίνοντες μέχρι που χάθηκε και εκείνη στα παγωμένα νερά του ωκεανού.
Οπως αναφέρει το BBC η 22χρονη, σύμφωνα με μαρτυρίες βοηθούσε τους επιβάτες να βγουν από το μισοβυθισμένο πλοίο και μοίραζε σωσίβια στους μαθητές. Οταν αυτά τελείωσαν έτρεξε στον επάνω όροφο για να φέρει και άλλα.
Στην ερώτηση άλλων επιβαινόντων γιατί δεν φορούσε η ίδια σωσίβιο, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, απαντούσε λέγοντας πως τα μέλη του πληρώματος πρέπει πρώτα να βοηθήσουν τους επιβάτες και στο τέλος τους... εαυτούς τους.
Οπως σημειώνει το BBC την ημέρα της κηδείας της 22χρονης ένας άνδρας με τραύματα στο κεφάλι βρισκόταν ανάμεσα σε εκείνους που της έλεγαν το τελευταίο αντίο.
Στην ερώτηση των συγγενών της Παρκ για το από πού γνώριζε την νεαρή απάντησε ότι ήταν ένα από τους επιβάτες του μοιραίου πλοίου και ότι αισθανόταν ευγνώμων στη νεαρή καθώς του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο πλοίο τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα. «Μου έβαλε μια πετσέτα στο κεφάλι για να σταματήσει την αιμορραγία και με βοήθησε καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε», είπε.
Το σπίτι της οικογένειας της 22χρονης «πλημμύρισε» με λουλούδια και σημειώματα αγνώστων στα οποία έγραφαν ότι δεν θα την ξεχάσουν ποτέ και ότι θα την θυμούνται πάντα για τη θυσία της. Την ίδια ώρα στο Διαδίκτυο μαζεύονται υπογραφές και ζητούν από την κυβέρνηση να της απονείμει, έστω μετά θάνατον, το βραβείο του «Καλού Σαμαρείτη».
Οπως αναφέρουν οι συγγενείς της, η 22χρονη ήθελε να σπουδάσει, αλλά όταν έχασε τον πατέρα της πριν από περίπου δύο χρόνια, ανέλαβε τα ηνία του σπιτιού της και έπιασε δουλειά στην ακτοπλοϊκή εταιρεία που ανήκε το μοιραίο πλοίο το 2012 για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της.