Απορρίφθηκε η τροπολογία-πρόκληση για τις αλλαγές στον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες όλων των πολιτικών - iefimerida.gr

Απορρίφθηκε η τροπολογία-πρόκληση για τις αλλαγές στον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες όλων των πολιτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έγινε τελικά αποδεκτή η τροπολογία -σκάνδαλο για τις αλλαγές στο νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Η τροπολογία, που έφερε την υπογραφή των βουλευτών Γιάννη Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ και Χρήστου Γκόκα από το ΠΑΣΟΚ, κατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη μεθόδευση και μαγειρέματα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης», η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως η επίμαχη τροπολογία επιφέρει τρεις ουσιαστικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο: μεταθέτει για ακόμα έναν χρόνο την προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου, καταργεί τη ρύθμιση για έλεγχο δύο χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού και ελαφραίνει τις συνέπειες και τις ποινικές και τις χρηματικές, για όσους οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θεωρηθούν ανακριβείς.

Τελικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι δεν κάνει δεκτή την τροπολογία, ξεκαθαρίζοντας πως ο αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» από το 1974 μέχρι σήμερα, θα γίνει κανονικά με τη διαδικασία που προβλέπει ο ισχύων νόμος.

«Ομόφωνα η Βουλή είχε ψηφίσει τον νόμο για το "πόθεν έσχες". Όσοι δεν θέλουμε να ντροπιάσουμε τη διαδρομή μας, σας ζητάμε να αποσύρετε αυτή την τροπολογία που είναι άσχετη και με το νομοσχέδιο. Έχω την αίσθηση ότι δεν ταιριάζει καν ούτε με τη νομική σας κατάρτιση ούτε με την πολιτική σας ευπρέπεια και δεν πρόκειται να την αποδεχτείτε», είχε επισημάνει νωρίτερα ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ