Το «δίλημμα» της συλλογής αποδείξεων: Ερευνα αποδεικνύει πως περιέχουν ουσία επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία - iefimerida.gr

Το «δίλημμα» της συλλογής αποδείξεων: Ερευνα αποδεικνύει πως περιέχουν ουσία επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο περισσότερες αποδείξεις κόβουν οι επαγγελματίας και μαζεύουν οι φορολογούμενοι, τόσο καλύτερο για την τσέπη τους. Πόσο καλό είναι όμως για την υγεία μας;Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη οι αποδείξεις περιέχουν μία επικίνδυνη ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για την ουσία διφαινόλη Α (ΒΡΑ), η οποία απαντάται και σε πλαστικές συσκευασίες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί υποστηρίζοντας πως η συχνότητα που ένας άνθρωπος έρχεται σε επαφή με τις αποδείξεις δεν μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον οργανισμό. Την ίδια στιγμή, συστήνουν καλό πλύσιμο των χεριών, αφ' ότου κανείς έχει τελειώσει με το άγγιγμα των αποδείξεων.

Στο πείραμα πήραν μέρος 24 εθελοντές. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σέλεϊ Ερλιχ του Ιατρικού Κέντρου του νοσοκομείου παίδων του Σινσινάτι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το "Live Science", διαπίστωσαν ότι όσοι έπιαναν αποδείξεις (σε θερμικό χαρτί) με τα γυμνά χέρια τους συνεχώς επί δύο ώρες, εμφάνισαν στη συνέχεια αύξηση των επιπέδων της ΒΡΑ στα ούρα τους, ενώ αυτό δεν συνέβη σε όσους άγγιζαν τις αποδείξεις με γάντια.

Η συχνή έκθεση των ανθρώπων στη ΒΡΑ έχει σχετιστεί από προηγούμενες έρευνες με διάφορες πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, όπως διαταραχές στην ορμονική και αναπαραγωγική λειτουργία των ενηλίκων και στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των παιδιών. Παραμένουν άγνωστες οι συνέπειες από την χρόνια έκθεση στη ΒΡΑ, γι' αυτό οι ερευνητές ανέφεραν ότι πρέπει να γίνει μια μεγαλύτερη μελέτη που να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις σε βάθος χρόνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα αποδείξεις επικίνδυνη ουσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ