Με άγριες διαθέσεις η Τρόικα για ομαδικές απολύσεις και διαθεσιμότητες - iefimerida.gr

Με άγριες διαθέσεις η Τρόικα για ομαδικές απολύσεις και διαθεσιμότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mπορεί το πλεόνασμα, η τιμή του γάλακτος, των φαρμάκων και των βιβλίων να είναι ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα ωστόσο, μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το θέμα των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ελλείμματα των Ταμείων.

Η Τρόικα ζητά επιτακτικά από την ελληνική πλευρά, την παρουσίαση βήμα προς βήμα του προγράμματος τόσο για τις 12.500 διαθεσιμότητες, όσο και για τις 11.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν εντός του 2014, αλλά και δείγμα των φορέων που θα αποτελέσουν τις δεξαμενές, για την επιλογή των... προς αποχώρηση από το Δημόσιο.

Παράλληλα πέφτει ξανά, σήμερα, στο τραπέζι το θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το ζήτημα της μείωσης κατά 3,9 των εργοδοτικών εισφορών. Συνεπώς, μπαίνει και το θέμα των ελλειμμάτων των Ταμείων,καθώς μόνο η μείωση των εργοδοτικών εισφορών οδηγεί σε μια τρύπα 850 εκατομμυρίων, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόικα δημόσιο απολύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ