Σβήνει η Χαλυβουργική λόγω του κόστους της ενέργειας - iefimerida.gr

Σβήνει η Χαλυβουργική λόγω του κόστους της ενέργειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενεργειακό κόστος λειτουργίας φέρνει όλο και πιο κοντά το λουκέτο στην Χαλυβουργική, αφού η παραγωγή διακόπτεται μέχρι τον Απρίλιο, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα η Χαλυβουργική βγάζει σε διαθεσιμότητα το 95% των εργαζομένων της. Ηδη, είχαν αποχωρήσει 148 εργαζόμενοι, μέσω εθελούσιας εξόδου, ενώ στους υπόλοιπους έγινε μείωση μισθού κατά 20%.Η Χαλυβουργική είναι σε δεινή θέση και ήδη προχωράει σε κινήσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό ενεργειακό κόστος λειτουργίας, ενώ ταυτόχρονα οι εξαγωγές είναι πλέον ζημιογόνες και οι τραπεζικές υποχρεώσεις έχουν εκτοξευθεί.

Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρεία είχε αποφασίσει να λειτουργούν τα εργοστάσια της, μόνο στη νυχτερινή βάρδια, επειδή υπάρχει η έκπτωση στο τιμολόγιο ενέργειας.

Τα οικονομικά στοιχεία της Χαλυβουργικής

Οι πωλήσεις της Χαλυβουργικής για το 2012 γκρεμίστηκαν κατά 70,62% σε σχέση με το 2011, αφού σύμφωνα με τον ισολογισμό της ο κύκλος εργασιών από τα 194,77 εκατ. ευρώ έπεσε στα 57,23 εκατ. ευρώ.

550 εκατ. ευρώ ήταν το 2011 η αξία των εξαγωγών ενώ το 2012 υποχώρησαν στα 300 εκατ. ευρώ, και χαρακτηρίζονται πλέον ως ζημογόνες.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Χαλυβουργιών Ελλάδος, η συνολική παραγωγή του 2012 έπεσε στον 1,050 εκατ. τόνο από 1,610 εκατ. τόνους το 2011 (-34,8%) και 2,5 εκατ. τόνους το 2007 (-58%).

Εαν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς πως οι τραπεζικές υποχρεώσεις για τις 3 εταιρείες ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί η Χαλυβουργία περνάει πραγματικά δραματικές στιγμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαλυβουργική ενεργειακό κόστος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ