Υπάρχουν δύο τρόποι για να μαγειρέψει κανείς αυτή την υπέροχη συνταγή: Μια «λιπαρή» και μια διαιτητική, διαλέγετε ποιά σας ταιριάζει.
Υλικά
3 μισά φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρές λωρίδες (σε μέγεθος μικρού δάχτυλου χεριού)
5 φουντίτσες μπρόκολο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 πακέτο (μισό κιλό) πέννες
Η πιο λιπαρή εκδοχή προβλέπει να προσθέσουμε:
1/4 φλιτζ. βούτυρο
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί gorgonzola κομμένο σε κυβάκια
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Tα αφήνετε να βράσουν για ακόμα 2 λεπτά και μετά τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Tα αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν τελείως.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο (ή το λάδι), προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
3. Αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να γυαλίσει το κοτόπουλο.
4. Βράζουμε δίπλα τις πένες al dente.
5. Ρίχνουμε το κρασί και την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε) μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοψηθούν όλα μαζί για περίπου 5-7 λεπτά.
6. Προσθέτουμε το μπρόκολο, δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά.
7. Στραγγίζουμε τις πένες και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο μεγάλο τηγάνι με το κοτόπουλο και το μπρόκολο, ανακατεύοντας.
8. Προσθέτετε τα κυβάκια τυριού gorgonzola (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε ξανά.
9. Σερβίρουμε καυτό το πιάτο, με τριμμένη παρμεζάνα.