«Οχι» των Ελβετών στον Στουρνάρα για τη φορολόγηση του «μαύρου» χρήματος - iefimerida.gr

«Οχι» των Ελβετών στον Στουρνάρα για τη φορολόγηση του «μαύρου» χρήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την επιμονή του, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν πήρε καταφατική απάντηση από την Εβελιν Σλουμπφ. Η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας απέρριψε με απόλυτο τρόπο το αίτημα για τη φορολόγηση των «μαύρων» ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Ανεπίσημες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το ποσό που περιέχουν λογαριασμοί που διατηρούν Ελληνες σε ελβετικές τράπεζες, κυμαίνεται ανάμεσα στα 30 και 60 δισ. ευρώ. Ομως, στη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα ομόλογό της, η κ. Σλουμπφ έδειξε απλά προθυμία για ανταλλαγή πληροφοριών από εδώ και στο εξής.

«Μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν για μη φορολογηθέντα χρήματα σε ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται παρωχημένα, πρέπει να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση και αυτό θα κάνουμε» είπε η Ελβετίδα, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο επανάληψης του βρετανικού μοντέλου φορολόγησης και για την Ελλάδα.

Παρά την ξεκάθαρη θέση της, ο κ. Στουρνάρας συνέχισε να τονίζει ότι «εμείς εμμένουμε και στο παρελθόν με ένα τρόπο δίκαιο. Θέλουμε να ισχύσει το βρετανικό μοντέλο». Ο υπουργός Οικονομικών καλωσόρισε την προοπτική ανταλλαγής πληροφοριών με τις ελβετικές αρχές, αλλά τόνισε πως «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, ζητάμε τη συνδρομή της Ελβετίας ώστε οι Ελληνες που έχουν μη φορολογηθέντα χρήματα στην Ελβετία, να φέρουν και αυτοί ένα μέρος του βάρους».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ