Η όμορφη 35χρονη μουσουλμάνα που γίνεται «φωνή» του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας - iefimerida.gr

Η όμορφη 35χρονη μουσουλμάνα που γίνεται «φωνή» του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας

Η όμορφη 35χρονη μουσουλμάνα που γίνεται «φωνή» του υπουργείου Εξωτερικών της Γε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γονείς της γνωρίστηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό, η ίδια μέχρι τα 15 της δεν είχε πατρίδα. Τώρα όμως, στα 35 της, η Ζάουζαν Τζέμπλι θα γίνει η «φωνή» του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μία μουσουλμάνα αναλαμβάνει τη θέση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, που κατά παράδοση δίνεται σε διπλωμάτες καριέρας. Η μουσουλμανικής καταγωγής Τζέμπλι, που προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, θα είναι αναπληρώτρια του εκπροσώπου Μάρτιν Σέφερ.

Οι γονείς της γνωρίστηκαν σε έναν προσφυγικό παλαιστινιακό καταυλισμό και μετανάστευσαν από τον Λίβανο στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του '70. Η ίδια γεννήθηκε στο Βερολίνο. Αρχικά ήταν χαρακτηρισμένη «άπατρις» αλλά στα 15 της απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα.

Η Τζέμπλι έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και δηλώνει ότι είναι πιστή μουσουλμάνα. «Μπορεί να μην το διακρίνετε από την εμφάνισή μου, επειδή δεν φορώ μαντίλα. Ομως προσεύχομαι, νηστεύω, δεν τρώω χοιρινό και δεν πίνω αλκοόλ», είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ