Σχολή τσίρκου πίσω από τα συρματοπλέγματα -Παλαιστίνιοι ονειρεύονται μια νέα ζωή ως ζογκλέρ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σχολή τσίρκου πίσω από τα συρματοπλέγματα -Παλαιστίνιοι ονειρεύονται μια νέα ζωή ως ζογκλέρ [εικόνες]

Σχολή τσίρκου πίσω από τα συρματοπλέγματα -Παλαιστίνιοι ονειρεύονται μια νέα ζωή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το κάνουμε αυτό γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Παλαιστίνη, και πολιτικά αλλά και κοινωνικά».

Ο Nayef Abdallah γεννήθηκε ως πρόσφυγας σε στρατόπεδο προσφύγων στη Faraa σε μια οικογένεια που εκδιώχθηκe από το σπίτι της στη Χάιφα κατά τη διάρκεια της Νάκμπα (ο διωγμός των κατοίκων 531 πόλεων και χωριών από τα σπίτια τους το 1948, ενώ αποτελούσαν το 85% των κατοίκων της χώρας που πλέον ονομάζεται Ισραήλ).

Από εκείνη την εποχή, ελάχιστοι θα φαντάζονταν ότι χρόνια αργότερα ο Abdallah θα εισήγαγε στον κόσμο των Παλαιστινίων μια μη παραδοσιακή τέχνη, αυτή του τσίρκου. Πριν από περίπου 8 χρόνια και κάτω από αντίξοες καταστάσεις, κατάφερε και ίδρυσε τη σχολή τσίρκου «Circus Behind the Wall»: «Αυτό δεν είναι μέρος της (παραδοσιακά) παλαιστινιακής κουλτούρας και στην αρχή αρκετοί ήταν εκείνοι που ήταν αντίθετοι με την ιδέα αυτή.

Στη σχολή φοιτούν τουλάχιστον 150 σπουδαστές, η φοίτηση διαρκεί 10 εβδομάδες ενώ δίνονται παραστάσεις και σε ευρωπαϊκές πόλεις. «Οι Παλαιστίνιοι έχουμε ανάγκη το γέλιο και αυτό ακριβώς κάνει το τσίρκο», αναφέρει ο Abdallah σε ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παλαιστίνη Al Jazeera Σχολή τσίρκου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ