Aνοίγει τη Δευτέρα ο κύκλος των απολογιών για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πρώτος στον ανακριτή θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ο Μάριος Βαρότσης, την Τρίτη στις 10:00 θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς και την Τετάρτη ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εισαγγελέας μετέβη στο Λονδίνο για το ζεύγος Γριβέα που καταζητείται.
Κι ενώ ο Αγγελος Φιλιππίδης κρατείται στις φυλακές Μαλτεπέ, όπου συνήθως κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι στην Τουρκία, οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό ύψους 28 εκατ. ευρώ, με το όνομα του πρώην τραπεζίτη. Σε εξέλιξη είναι η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν και πόσα από τα 28 εκατ. δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις και τα πόθεν έσχες του πρώην προέδρου του ΤΤ.
Αγνωστο εν τω μεταξύ παραμένει πότε θα φθάσει στην Ελλάδα ο Αγγελος Φιλιππίδης για οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, καθώς αν και δήλωσε στην τουρκική δικαιοσύνη ότι παραιτείται κάθε ένστασης που θα καθυστερούσε την διαδικασία έκδοσής του και ότι επιθυμεί την επίσπευσή της, ο Τούρκος δικαστής ως είθισται, ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να ακολουθηθεί το τυπικό της διαδικασίας και να εξεταστούν τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η σύλληψη και έκδοση του.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, το δικαστήριο διέταξε την απέλαση του Φιλιππίδη, ωστόσο ζήτησε από τις ελληνικές αρχές το φάκελο, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί μεταφρασμένος, κάτι που σημαίνει ότι η όλη διαδικασία για την έκδοση του ίσως να καθυστερήσει μερικές μέρες.
Ο συνήγορος του, Θανάσης Βαρλάμης, άφησε πάντως αιχμές κατά του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είχε εξαρχής την πρόθεση να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή το απόγευμα της Δευτέρας. Επικαλέστηκε μάλιστα και την έκδοση αεροπορικού εισιτηρίου το οποίο φέρεται να προσκόμισε ο Φιλιππίδης στο τουρκικό δικαστήριο προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του ότι είχε την πρόθεση να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρλάμη, η σύλληψη του πελάτη του περιπλέκει τα πράγματα καθώς όπως προαναφέρθηκε, η διαδικασία έκδοσης από την τουρκική δικαιοσύνη μπορεί να καθυστερήσει.
Ο ίδιος ο Αγγελος Φιλιππίδης υποστήριξε σε δηλώσεις του στον Real FM: «Βρισκόμουν στην Κωνσταντινούπολη όλες αυτές τις μέρες, από την πρώτη μέρα. Δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στις ΗΠΑ. Επειδή συνήθως πάω Αμερική, ήταν η υπόθεση των δημοσιογράφων. Το ταξίδι αυτό ήταν για τη Μέση Ανατολή. Είχε συνέχεια στο Ντουμπάι και μετά στη Μανίλα. Προφανώς, με τα γεγονότα που έγιναν, ακύρωσα τη Μανίλα και το Ντουμπάι, κάθισα εδω πέρα, έκανα κάποια άλλα ραντεβού, τα οποία μετέφερα εδω και είχα ένα τελευταίο ραντεβού τη Δευτέρα το πρωί γι' αυτό και θα ερχόμουν τη Δευτέρα το απόγευμα».
O πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ισχυρίστηκε ότι σε καμία στιγμή δεν προσπάθησε να κρυφτεί: «Έμενα από την πρώτη μέρα στο ίδιο ξενοδοχείο, το πλήρωνα με την πιστωτική μου κάρτα, διότι θα περίμενε ο ανακριτής να έρθω τη μέρα που είχα υποσχεθεί ... Νομίζω ότι έχω στοχοποιηθεί... Πότε δεν είπα κάτι που είναι ψέματα».
«Όταν βγήκαν τα εντάλματα παρέτεινα την παραμονή μου στο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες, προσπάθησα και έφερα κάποιους ανθρώπους από το Ντουμπάι και έκανα ραντεβού, ακύρωσα τη Μανίλα, και υπήρχε και ένα τελευταίο ραντεβού για τη Δευτέρα προκειμένου να έρθω τη Δευτέρα το απόγευμα που είχα κλείσει και το εισιτήριο», δήλωσε στο Μega λίγο μετά τη σύλληψή του.
«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στην Αμερική. Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι γιατί τα συνήθη ταξίδια μου είναι στην Αμερική», επανέλαβε και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί βρέθηκε τελικά στην Τουρκία: «Το αεροπλάνο που είχα πάρει από την Ελλάδα ήταν προς την Κωνσταντινούπολη στις 3 του μηνός και δεν υπήρχε κανένα θέμα Αμερικής. Το ταξίδι ήταν προς την άλλη πλευρά. Αλλά δεν είχα και κανέναν λόγο να εξηγώ που είμαι και πως είμαι γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση. Εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα. Τα εντάλματα χρεωθήκαν Τετάρτη, εγώ Δευτέρα θα ήμουν Αθήνα».