«Γιατί οι μοναχές δεν σηκώνουν το τηλέφωνο;» -Το χιουμοριστικό μήνυμα του Πάπα στον τηλεφωνητή τους - iefimerida.gr

«Γιατί οι μοναχές δεν σηκώνουν το τηλέφωνο;» -Το χιουμοριστικό μήνυμα του Πάπα στον τηλεφωνητή τους

«Γιατί οι μοναχές δεν σηκώνουν το τηλέφωνο;» -Το χιουμοριστικό μήνυμα του Πάπα σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μεν Πάπας, αλλά ο Φραγκίσκος έχει κάποιες συνήθειες που δεν διαφέρουν με των υπολοίπων. Για παράδειγμα, τα τελευταία λεπτά πριν την αλλαγή του χρόνου φροντίζει να τηλεφωνεί σε αγαπημένα του πρόσωπα. Μόνο που, το γεγονός ότι είναι ο Ποντίφικας δεν σημαίνει πως βρίσκει πάντα αυτόν που θέλει στην άλλη άκρη της γραμμής.

Αυτό ακριβώς συνέβη ένα τέταρτο πριν από την έλευση του 2014, με αποτέλεσμα ένα χιουμοριστικό ηχητικό μήνυμα του Πάπα στον τηλεφωνητή μοναχών. Ο Φραγκίσκος κάλεσε τη μικρή κοινότητα των Καρμελιτών στην Κόρδοβα, αλλά κανείς δεν το σήκωσε. Αν και κάποτε ήταν ένα πολυπληθές μοναστήρι, πλέον έχουν απομείνει εκεί πέντε μοναχές, από τις οποίες τρεις είναι από την Αργεντινή.

Ο Ποντίφικας θέλησε λοιπόν να ευχηθεί στις συμπατριώτισσές του, αλλά όταν δεν τα κατάφερε τους άφησε μήνυμα στα ισπανικά. «Τι κάνουν οι μοναχές και δεν μπορούν να απαντήσουν; Είμαι ο Πάπας Φραγκίσκος και ήθελα να σας ευχηθώ για το τέλος του χρόνου. Θα δω αν μπορώ να σας καλέσω αργότερα. Ο Θεός να είναι μαζί σας», είπε ο Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με το ABC, ο Ποντίφικας κατάφερε να τις εντοπίσει στις 7.15 το πρωί προκειμένου να τους ευχηθεί τελικά για την έλευση της νέας χρονιάς. Πιθανότατα βέβαια οι μοναχές είχαν ήδη κοιμηθεί όταν εκείνος της κάλεσε.

Μπορείτε να ακούσετε το μήνυμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ