Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Κλουβιού με τις τρελές» Εντουάρ Μολιναρό [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Κλουβιού με τις τρελές» Εντουάρ Μολιναρό [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών στο Παρίσι ο Γάλλος σκηνοθέτης Εντουάρ Μολιναρό, γνωστός στο ευρύ κοινό για τη μεγάλη του κινηματογραφική επιτυχία «Το κλουβί με τις τρελές».Ο θρυλικός σκηνοθέτης του κινηματογραφικού κινήματος της νουβέλ βαγκ και δημιουργός επιτυχιών όπως «Οσκάρ» και «L' Emmerdeur», υπήρξε ιδιαίτερα σεμνός αν και συνεργάστηκε με τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του ευρωπαϊκού σινεμά όπως ο Ούγκο Τονιάτσι, ο Λίνο Βεντούρα και ο κολοσσός Ζακ Μπρελ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο θάνατος του Μολιναρό, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας οφείλεται σε πνευμονική ανεπάρκεια. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για έναν μεγάλο κινηματογραφιστή που είχε το ταλέντο να προσελκύει πλήθος θεατών σε ταινίες ποιότητας και που κατάφερε να συνεργαστεί με τους πιο μεγάλους γάλλους ηθοποιούς, κερδίζοντας την εκτίμηση κοινού και συνεργατών του.

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Κλουβιού με τις τρελές» Εντουάρ Μολιναρό [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Γεννημένος στο Μπορντώ, στις 13 Μαϊου του 1928 από μεγαλοαστική οικογένεια, ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και θεωρήθηκε εκπρόσωπος του νέου κύματος πριν στραφεί σε κωμωδίες με πρωταγωνιστές όπως ο Λουί ντε Φινές και ο Λίνο Βεντούρα. Εγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1978 για το «Το κλουβί με τις τρελές» που ήταν υποψήφιο για δύο βραβεία Οσκαρ στις ΗΠΑ.

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Κλουβιού με τις τρελές» Εντουάρ Μολιναρό [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Από τη δεκαετία του '90 στράφηκε στην προσαρμογή θεατρικών έργων για τη μεγάλη οθόνη αλλά στη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ