Περιμένουν στωικά, διαβάζουν εφημερίδες, παρατηρούν – Οι άνθρωποι του μετρό μέσα από αυθόρμητα πορτραίτα [εικόνες] - iefimerida.gr

Περιμένουν στωικά, διαβάζουν εφημερίδες, παρατηρούν – Οι άνθρωποι του μετρό μέσα από αυθόρμητα πορτραίτα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες το μετρό της Νέας Υόρκης αναπτύχθηκε ραγδαία αλλάζοντας εντελώς όψη. Παρ' όλες όμως τις μεταβολές οι επιβάτες των υπόγειων σταθμών παραμένουν καταπληκτικά ίδιοι. Αντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των δεκαετιών, κοιτούν νωχελικά έξω από το παράθυρο, διαβάζουν εφημερίδες και ρίχνουν σύντομες ματιές μεταξύ των στάσεων.

Στη δεκαετία του 1960, ο φωτογράφος Enrico Natali δημιούργησε μια εκτενή μελέτη όλων των προσωπικοτήτων που γεμίζουν καθημερινά τα βαγόνια του μετρό, τρέχοντας στις σκάλες και αναμένοντας στις πλατφόρμες του μετρό. Τα όμορφα ασπρόμαυρα πορτραίτα των ανυποψίαστων ατόμων μεταφέρουν κομψά τις στιγμές αναμονής στους υπόγειους σταθμούς της Νέας Υόρκης.

Όταν εξηγεί ο Natali για το πώς ξεκίνησε το έργο του: «Ζώντας στην καρδιά του Μπρούκλιν και χρησιμοποιώντας κάθε μέρα το μετρό ήταν αδύνατον να μην κάνω ένα θέμα γι αυτό. Κοιτώντας τις φωτογραφίες κατάλαβα ότι ήταν σημαντικότερες από ότι πίστευα και πως η Αμερική θα ήταν για πάντα στο πλάνο μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη μετρό πορτραίτα Enrico Natali
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ