Ακροδεξιά συμμαχία στην Ευρώπη -Συνασπίζονται έξι κόμματα για τις ευρωπαϊκές εκλογές - iefimerida.gr

Ακροδεξιά συμμαχία στην Ευρώπη -Συνασπίζονται έξι κόμματα για τις ευρωπαϊκές εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου, πήραν έξι ακροδεξιά. Οπως λένε, στόχος τους είναι να γίνουν η τρίτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αλλά και να επιστρέψει η Ευρώπη «στο σωστό δρόμο».

Αυτά ανακοίνωσε το αυστριακό κόμμα της Ελευθερίας (FPO). Με πρωτοβουλία του, αντιπρόσωποι του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, των Σουηδών Δημοκρατών, του βελγικού Φλάαμς Μπελάνγκ και του σλοβακικού Εθνικού Κόμματος SNS, συναντήθηκαν στις 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη για να συζητήσουν τη σύσταση μίας συμμαχίας. Το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς δεν ήταν παρόν, αλλά οι ηγέτες του PVV και του FPO πρόκειται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η συμμαχία αυτή τάσσεται υπέρ «της διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας σε βάρος του συγκεντρωτισμού των Βρυξελλών» και της «συντήρησης των πολιτιστικών ταυτοτήτων των ευρωπαϊκών λαών, έναντι της μαζικής μετανάστευσης και του εξισλαμισμού της Ευρώπης», ανακοίνωσε ο αρχηγός του FPO επιμένοντας στις χριστιανικές ρίζες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Για να σχηματισθεί μια πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι απαραίτητοι 25 βουλευτές προερχόμενοι από επτά χώρες μέλη της ΕΕ. Η συμμαχία που προκύπτει πληροί αυτά τα δύο κριτήρια, σύμφωνα με τον αυστριακό βουλευτή του FPO Αντρέας Μέλτσερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ