Επενδυτές από την Νέα Ζηλανδία χτυπούν την πόρτα του Πειραιά- Θερμό ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ - iefimerida.gr

Επενδυτές από την Νέα Ζηλανδία χτυπούν την πόρτα του Πειραιά- Θερμό ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πραγματοποιεί συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν προκειμένου να υπογραφεί ο φιλικός διακανονισμός με την Cosco για να ξεμπλοκάρει την διαδικασία και να ανοίξει η αποκρατικοποίηση για τον ΟΛΠ, μια ομάδα επενδυτών από την Νέα Ζηλανδία μεγάλου βεληνεκούς, φέρονται να έχουν ζεστό ενδιαφέρον για τον Πειραιά.

Πριν από μερικές ημέρες, έφτασε στο υπουργείο Ναυτιλίας μια επιστολή υπογεγραμμένη από το επενδυτικό σχήμα το οποίο αποτελείται από τις Morrison & Co και την ICM Limited, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σοβαρή υποψηφιότητα των εν λόγω επενδυτών για συμμετοχή στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, αναφέρει το Εθνος.

Οι εν λόγω εταιρείες, ελέγχουν ένα τεράστιο όμιλο που δραστηριοποιείται στο πεδίο των κατασκευών και των μεταφορών σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βρετανία και η Βραζιλία. Στη λίστα των ελεγχόμενων εταιρειών βρίσκεται και ένα επενδυτικό fund, οι μετοχές του οποίου έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και δραστηριοποιείται στις αναδυόμενες αγορές.

Η Morrison & Co ανήκει σε μια από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες της Νέας Ζηλανδίας με συμμετοχές σε πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο, με τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια να ανέρχονται σε 5 δισ. δολάρια.

Η ICM Limited συμμετέχει σε μια από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες λιμένων στον κόσμο, την International Container Terminal Services, φιλιππινέζικων συμφερόντων, που στο παρελθόν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει επενδυτική παρουσία σε εμπορευματικούς σταθμούς στη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΛΠ Cosco Morrison & Co
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ