Ντάισελμπλουμ σε Αθήνα: Τελειώνετε τις συζητήσεις με την Τρόικα - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ σε Αθήνα: Τελειώνετε τις συζητήσεις με την Τρόικα

Ντάισελμπλουμ: Τελείωνετε τις συζητήσεις με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παραγωγικές» χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διπραγματεύσεις με την Τρόικα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν τις λεπτομέρειες του διεθνούς προγράμματος δανεισμού της Κύπρου.

Στο κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της 17μελούς Ευρωζώνης που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρεται ότι αυτό «καλωσορίζει τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Κύπρο και τους θεσμούς της τρόικας για (. . .) το πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής».

Ακόμη το Eurogroup «σημειώνει με ικανοποίηση ότι οι κυπριακές αρχές εφάρμοσαν αποφασιστικά μέτρα εκκαθάρισης, αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για να αντιμετωπιστεί η εύθραυστη και μοναδική κατάσταση του χρηματοοικονομικού τομέα» στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ