Αυτές είναι οι εταιρείες που έχουν τους πιο χαρούμενους εργαζόμενους - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι εταιρείες που έχουν τους πιο χαρούμενους εργαζόμενους

Αυτές είναι οι εταιρείες που έχουν τους πιο χαρούμενους εργαζόμενους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται τομέα της τεχνολογίας είναι γνωστό πως απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια. Πρόσφατη έρευνα αναδεικνύει τις εταιρείες εκείνες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις εταιρείες του κλάδου που προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και τους υψηλότερους μισθούς.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα CareerBliss βασιζόμενη σε κριτικές εργαζομένων κατάρτισε τη συγκεκριμένη λίστα. Στην κορυφή αυτής συναντάμε τη Intuit, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των λογισμικών μηχανογράφησης. Ακολούθησαν οι Texas Instruments και Avaya, συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Google, οι εργαζόμενοι της οποίας απολαμβάνουν πολλά προνόμια, όπως δωρεάν διατροφή, γυμναστήριο, κομμωτήριο και ιατρική περίθαλψη, όλα αυτά στον εργασιακό τους χώρο. Ακολούθησαν με τη σειρά η EMC και Intel. Στην υπόλοιπη δεκάδα φιγουράρουν τα ονόματα των Unisys, Yahoo!, HCL και AMD.

O CEO της σελίδας CarrerBliss δήλωσε πως σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της κάθε εταιρείας. Σημαντικοί παράγοντες είναι η σχέση που έχει ο κάθε εργαζόμενος με τους συναδέλφους του, το αντικείμενο της εργασίας και η νοοτροπία της εταιρείας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μισθός δεν επηρεάζει τόσο πολύ την ψυχολογία των εργαζομένων. Η Yahoo! με μέσες ετήσιες αποδοχές κάθε εργαζομένου τα 87.000 δολάρια βρίσκεται χαμηλότερα στην κατάταξη σε σχέση με την Intuit, το αντίστοιχο νούμερο της οποίας είναι 77.000 δολάρια.

Από ότι φαίνεται ένας υπάλληλος είναι ευτυχισμένος όταν νοιώθει ότι καινοτομεί στη δουλειά του και είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου όχι μόνο συναδέλφων αλλά και φίλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ