Σαρωτής αεροδρομίου αποκάλυψε κρυμμένο έργο τέχνης στο μουσείο του Λούβρου - iefimerida.gr

Σαρωτής αεροδρομίου αποκάλυψε κρυμμένο έργο τέχνης στο μουσείο του Λούβρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο φυσικό του χώρο, το αεροδρόμιο, αν ο συγκεκριμένος σαρωτής αποκαλύψει κάτι, σίγουρα δεν πρόκειται για καλό. Όταν όμως χρησιμοποιήθηκε στο μουσείο του Λούβρου έφερε στο φως μία ευχάριστη έκπληξη. Γιατί με τη βοήθειά του αποκαλύφθηκε ένα κρυμμένο έργο τέχνης κάτω από τοιχογραφία.

Η Μπιάνκα Τζάκσον και οι συνεργάτες της, που ειδικεύονται στη συντήρηση και την αποκατάσταση έργων τέχνης, μελετούσαν μία ιταλική τοιχογραφία γνωστή ως «Tρεις άνδρες οπλισμένοι με λόγχες». Υποψιάζονταν πως η τοιχογραφία έκρυβε κάποιο άλλο έργο, καθώς προέρχεται από τον συλλέκτη του 19ου αιώνα Τζιαμπιέτρο Καμπάνα, για τον οποίο είναι γνωστό πως συνήθιζε να δουλεύει πάνω σε κάποια από τα έργα που αποκτούσε. Προαίσθημα που αποδείχθηκε σωστό, καθώς κάτω από τις πτυχές του χιτώνα μίας εκ των μορφών της μεταγενέστερης τοιχογραφίας ανακάλυψαν ένα θολό πρόσωπο.

Η ομάδα είχε χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές, αλλά καμία τους δεν είχε αποδώσει. Για αυτό κατέφυγαν σε λύση που δίνει τη δυνατότητα να διεισδύσει κανείς στα υλικά χωρίς να τα καταστρέφει, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ένα είδος σαρωτή παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στα αεροδρόμια για τον έλεγχο των επιβατών.

Έτσι, είδαν μπροστά τους ένα σημείο από αρχαία ρωμαϊκή τοιχογραφία που εκτιμάται πως είναι χιλιάδων ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ