Και ο Μανιτάκης σήμερα με την Τρόικα, μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Και ο Μανιτάκης σήμερα με την Τρόικα, μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου

Και ο Μανιτάκης σήμερα με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες καλείται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης να συναντηθεί με την Τρόικα, στο ουδέτερο έδαφος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Μανιτάκης που αρνείται κατηγορηματικά να συναινέσει στις απαιτήσεις των δανειστών για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πλην των 2.000 επίορκων έχει καταστεί τα τελευταία 24ωρα κεντρικό πρόσωπο στη διαπραγμάτευση που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα.

Γύρω από το πρόσωπό του διεξάγεται μια διελκυστίνδα επαφών και πιέσεων καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή τον στηρίζει απόλυτα.

Από την άλλη πλευρά βεβαίως κατά τη διάρκεια της χθεσινής ωριαίας συνάντησης των κυρίων Κουβέλη και Μανιτάκη διερευνήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων της Τρόικα χωρίς ωστόσο να αποστεί η ΔΗΜΑΡ από τις κόκκινες γραμμές της.

Στο ίδιο πλαίσιο των επαφών εντάσσεται και η σημερινή επίσκεψη του κ. Μανιτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου όμως συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας και στενό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, άλλωστε, από κύκλους του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαρρεόταν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο και αναμένεται να υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών.

Προσπαθώντας μάλιστα να διαψευσθεί το κλίμα έντασης που έχει καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες, οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι οι σχέσεις του και η συνεργασία του με τους άλλους συναδέλφους του υπουργούς είναι άψογη.

Να σημειωθεί ότι μετά το κλίμα έντασης που είχε δημιουργηθεί την περασμένη Παρασκευή μεταξύ των κυρίων Μανιτάκη και Γιάννη Στουρνάρα έγινε προσπάθεια να υπάρξει έμπρακτη διάψευση με την φωτογραφία των δύο υπουργών να βγαίνουν αγκαλιασμένοι από το γραφείο του κ. Στουρνάρα.

Η ουσία είναι ότι ο κ. Μανιτάκης κλήθηκε στη σημερινή απογευματινή συνάντηση που διεξάγεται υπό την... προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ουσιαστικά εκτός προγράμματος καθώς ήταν γνωστό ότι θα συζητηθούν κυρίως τεχνικά θέματα επί ζητημάτων στα οποία έχει ήδη επέλθει συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ