Κρίτων Αρσένης: Το ΥΠΕΚΑ αδιαφορεί για τους ευρωπαϊκούς πόρους - iefimerida.gr

Κρίτων Αρσένης: Το ΥΠΕΚΑ αδιαφορεί για τους ευρωπαϊκούς πόρους

Κρίτων Αρσένης: Το ΥΠΕΚΑ αδιαφορεί για τους ευρωπαϊκούς πόρους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να αξιοποιήσει 13,8 εκατομμύρια ευρώ από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

«Μέσα στην δεινή αυτή οικονομική συγκυρία το ΥΠΕΚΑ αδιαφορεί και αδρανεί αφήνοντας αναξιοποίητους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επιδεικνύει απάθεια για το περιβάλλον» αναφέρει ο Κρίτων Αρσένης και τονίζει πως «η αντιπεριβαλλοντική στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ πλήττει όμως την Ελλάδα και την οικονομία μας».

Ο κ. Αρσένης σημείωσε παράλληλα τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα λόγω της αδιαφορίας που δείχνει το υπουργείο να χρησιμοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους που παραμένουν στο συρτάρι πάνω από δύο χρόνια.

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει το παράδειγμα της εκ νέου παραπομπής της χώρας μας από την Επιτροπή για τους παράνομους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, όπου σε περίπτωση καταδίκης θα επιβληθεί στην Ελλάδα ημερήσιο πρόστιμο ύψους 71.193 ευρώ, δηλαδή πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

«Πόσα ακόμη πρόστιμα αντέχει η Ελλάδα; Πόσους μισθούς και συντάξεις θα κόψουμε για να τα πληρώσουμε;» ρωτά ο κ. Αρσένης και συμπληρώνει: «Καλώ την κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού δικτύου Natura 2000, να προβεί έστω και τώρα σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να δοθεί επαρκής παράταση προκειμένου η χώρα μας να είναι σε θέση να παραδώσει την εξαετή έκθεση αναφοράς αξιοπρεπώς και να αποκαταστήσει το κύρος της τηρώντας τις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ