Εμπλοκή μόνον στις απολύσεις – Εχουν συμφωνήσει σε όλα τα άλλα με την Τρόικα - iefimerida.gr

Εμπλοκή μόνον στις απολύσεις – Εχουν συμφωνήσει σε όλα τα άλλα με την Τρόικα

Εμπλοκή μόνον στις απολύσεις – Εχουν συμφωνήσει σε όλα τα άλλα με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μαραθώνιες συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την Τρόικα θα συνεχιστούν όλο το επόμενο τριήμερο, παρά την απουσία του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα στο Δουβλίνο όπου θα συμμετάσχει σε μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το πρωί λίγο μετά τις 11.30 οι εκπρόσωποι των δανειστών πέρασαν για μια ακόμη φορά την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος για να συναντηθούν με τον κ. Στουρνάρα λίγο πριν αυτός μεταβεί στο αεροδρόμιο.

Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, έκλεισαν πολιτικά όλα τα ζητήματα που ήταν ανοικτά εξαιρουμένου του θέματος με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Από σήμερα το απόγευμα έως και την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας θα συνεχίσει τις συναντήσεις -η πρώτη θα είναι στις 7.30 μ.μ. σήμερα- προκειμένου να κλείσουν τα τεχνικά ζητήματα της νέας συμφωνίας σε ό,τι αφορά κυρίως το χαράτσι για τα ακίνητα, τα δημοσιονομικά και τις δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών στο κράτος.

Με την επιστροφή του κ. Στουρνάρα την Κυριακή θα δρομολογηθεί η επόμενη δική του συνάντηση με την Τρόικα η οποία θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα το μεσημέρι ή το απόγευμα της Δευτέρας.

Κύκλοι του υπουργείου εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι την επόμενη Τρίτη θα υπάρξει συμφωνία εφ' όλης της ύλης και έτσι θα κλείσει η διαπραγμάτευση και θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή των επόμενων δόσεων.

Βεβαίως, αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο σε σχέση με την αισιοδοξία του οικονομικού επιτελείου είναι η στάση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού Αντώνη Μανιτάκη και κατ΄ επέκταση της ΔΗΜΑΡ που έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά την πιθανότητα να συναινέσουν σε απολύσεις.

Με απεργία θα απαντήσει σε απολύσεις η ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προτίθεται να καταφύγει η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου «η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στις χιλιάδες απολύσεις, που δρομολογούνται για το Δημόσιο μέχρι το 2015».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο είναι παράνομες και αντισυνταγματικές και διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες, σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία, λόγω της οικονομικής κρίσης, τις έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ