Die Welt: «Τα παιδιά στη Γερμανία τα έχουν όλα αλλά είναι πιο λυπημένα από τα Ελληνόπουλα» - iefimerida.gr

Die Welt: «Τα παιδιά στη Γερμανία τα έχουν όλα αλλά είναι πιο λυπημένα από τα Ελληνόπουλα»

Die Welt: «Τα παιδιά στη Γερμανία τα έχουν όλα αλλά είναι πιο λυπημένα από τα Ελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνα της UNICEF δείχνει πως στη Γερμανία τα παιδιά και οι νέοι έχουν τα πάντα, εκτός από καλή διάθεση. Μάλιστα όπως φαίνεται οι νέοι στην Ισπανία και την Ελλάδα είναι πιο ευτυχισμένοι.

Τα Γερμανόπουλα έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, εδώ και τρία χρόνια καπνίζουν λιγότερο, έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και πλέον η βία και οι ξυλοδαρμοί είναι κάτω από το μέσο όρο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, Ωστόσο όπως διαπιστώνει ο Χανς Μπερτμαν, καθηγητής του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου, μέλος της UNICEF, τα Γερμανόπουλα δηλώνουν σε αυτή την έρευνα κάτι τρομακτικό, το οποίο αξίζει προσοχής. «Δηλώνουν ότι είναι λυπημένα. Υπάρχει μια έντονη αντίθεση ανάμεσα στις εξωτερικές συνθήκες (δηλαδή μεταξύ της επιτυχίας, της εκπαίδευσης, της ευημερίας, της υγείας, της ασφάλειας) και της ευτυχίας στη ζωή».

Πάντως αν και οι νέοι και τα παιδιά είναι δυστυχισμένα, οι ενήλικες στη Γερμανία δηλώνουν όλο και περισσότερο χαρούμενοι: σε μια σύγκριση που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι ενήλικες Γερμανοί από την 15η θέση το 2006 πλέον βρίσκονται στην 9η θέση από πλευράς ικανοποίησης.

Οι Ελληνες και οι Ισπανοί νέοι χαμογελάνε πολύ περισσότερο, σημειώνει η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι οι Ισπανοί βρίσκονται στην 3η θέση στην κλίμακα της ευτυχίας, ενώ οι Ελληνες στην 5η, παρόλο που στον αντίστοιχο πίνακα για το βιοτικό επίπεδο τα Ελληνόπουλα βρίσκονται στην 25η θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ