Η πρόεδρος της Αργεντινής έφαγε «άκυρο» για την κηδεία της Θάτσερ ελέω Φώκλαντς - iefimerida.gr

Η πρόεδρος της Αργεντινής έφαγε «άκυρο» για την κηδεία της Θάτσερ ελέω Φώκλαντς

Η πρόεδρος της Αργεντινής έφαγε «άκυρο» για την κηδεία της Θάτσερ ελέω Φώκλαντς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεπιθύμητη φαίνεται πως είναι στην Αγγλία η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, η οποία δεν θα προσκληθεί να παραστεί στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ , καθώς η «κόντρα» για τα νησιά Φώκλαντ κρατάει ακόμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters, ο οποίος θέλησε να κρατήσει τη ταυτότητά του μυστική, η οικογένεια της Μάργκαρετ Θάτσερ , με βάση το πρωτόκολλο θα καλέσει στην τελετή αντιπροσωπείες από τις χώρες με τις οποίες έχει φυσιολογικές διπλωματικές σχέσεις, ωστόσο, η Κριστίνα Φερνάντες δεν θα είναι μία από αυτούς.

Ενδέχεται να προσκληθεί κάποιος κατώτερος αξιωματούχος από την Αργεντινή, ωστόσο, η πρόεδρος θεωρείται «persona non grata» στη Βρετανία, καθώς αμφισβητεί τη βρετανική κυριαρχία και ζητάει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ανάμεσα σε Μπούενος Αϊρες και Λονδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ