Κατά λάθος «καταζητούμενος» στη Φινλανδία ο Βλαντιμίρ Πούτιν - iefimerida.gr

Κατά λάθος «καταζητούμενος» στη Φινλανδία ο Βλαντιμίρ Πούτιν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι ξέρουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι από τους πολιτικούς με τους οποίους «παίζει» κανείς. Γι' αυτό και η είδηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν στη μαύρη λίστα των καταζητούμενων της φινλανδικής αστυνομίας ήχησε πολύ περίεργα.

Οπως μετέδωσε ο φινλανδικός τηλεοπτικός σταθμός MTV3, επικαλούμενος το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο Πούτιν μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων όχι εξαιτίας κάποιου ποινικού αδικήματος, αλλά λόγω της σχέσης του με μια ρωσική συμμορία μηχανόβιων με το όνομα «Λύκοι της νύχτας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της φινλανδικής αστυνομίας Ρόμπιν Λάρντοτ, πάντως, με δηλώσεις του στο Associated Press φρόντισε να «μαζέψει» τον σάλο που προκλήθηκε. Υπογράμμισε πως η πρόσθεση του ονόματος του Ρώσου προέδρου στη λίστα είναι λάθος. Σημείωσε, μάλιστα, πως ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη βγει από τη σχετική black list.

Ακολούθως, οι αρχές της Φινλανδίας άρχισαν έρευνα για το ποιος και πώς συμπεριέλαβε τον Πούτιν στη λίστα των καταζητούμενων. Μια λίστα στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο ανώτατοι αξιωματούχοι της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ