Φονικός σεισμός 6,1 βαθμών κοντά σε πυρηνικό σταθμό στο Ιράν - iefimerida.gr

Φονικός σεισμός 6,1 βαθμών κοντά σε πυρηνικό σταθμό στο Ιράν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο νότιο Ιράν, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για πάνω από 800 τραυματίες.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενο τοπική αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται κοντά στην πόλη Κακί, ενώ οι σοροί των νεκρών, αλλά και οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο του Χορμόζ περίπου 35 χιλιόμετρα βορειότερα.

Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές γνωστοποίησαν ότι οι τραυματίες από τον σεισμό ανέρχονται σε περίπου 800, ενώ η έκταση των καταστροφών είναι μεγάλη.

Προς το παρόν επικράτησε μεγάλη ανησυχία, καθώς, εξήντα χιλιόμετρα νοτιότερα από την πόλη Κάκι βρίσκεται το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας, στο Μπουσέρ, ωστόσο, εκπρόσωποι της ρωσική εταιρείας που το έχει κατασκευάσει, ανέφεραν ότι η δόνηση έγινε αισθητή χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν προβλήματα στους αντιδραστήρες.

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ