Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart - iefimerida.gr

Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart

Renault Twin'z: Το νέο Twingo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνήθως τα αυτοκίνητα, είτε είναι μοντέλα παραγωγής είτε πρωτότυπα, παρουσιάζονται στις ανά τον κόσμο εκθέσεις. Το νέο ηλεκτρικό concept της Renault, το Twin'Z, ναι μεν θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε έκθεση αλλά επίπλων στο Μιλάνο. Ίσως η αφορμή γι αυτό να είναι τα πολλά LED που διαθέτει και που το χαρακτηρίζουν, μαζί με τις καταπράσινες ζάντες και το χαρούμενο μουτράκι με τα στρογγυλά φώτα.

Για την εξέλιξή του πάντως οι Γάλλοι συνεργάστηκαν και με τον άγγλο σχεδιαστή Ross Lovegrove, ο οποίος με τη σειρά του εμπνεύστηκε από τα ιδιαίτερα επιτυχημένα κατά το παρελθόν R5 και Twingo. Το τελευταίο δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο μιας και το γαλλικό πρωτότυπο αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση του διαδόχου του Twingo. Από όσα πάντως διαφαίνονται από το Τwin'Z η επόμενη γενιά του γαλλικού μίνι και σε αντίθεση με ότι ισχύει μέχρι τώρα, θα είναι τετράθυρη, με τις εμπρός πόρτες στο πρωτότυπο να ανοίγουν συμβατικά, τις πίσω ανάποδα και τη μεσαία κολόνα να απουσιάζει.

Παράλληλα το μήκους 3,65 μέτρων concept car έχει και τον κινητήρα πίσω, στοιχείο που δικαιώνει τις φήμες που θέλουν το νέο Twingo (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) να μοιράζεται το πλαίσιό του με το καινούργιο Smart Fortwo που επίσης αναμένεται. Ο κινητήρας πάντως είναι μέχρι στιγμής ηλεκτρικός με απόδοση 50 kW και 226 Νm, μπορεί να κινήσει το βάρους 980 κιλών μίνι μέχρι και με 130 χλμ./ ώρα ενώ η αυτονομία του μπορεί να φτάσει, με βάση τις προδιαγραφές, ακόμα και τα 160 χιλιόμετρα.

Η πανδαισία των LED, συνεχίζεται και στο εσωτερικό με τα τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα και το διάκοσμο που είναι τόσο minimal που δεν περιλαμβάνει καν πίνακα οργάνων. Το ρόλο αυτό θα μπορεί να τον παίξει το smartphone του οδηγού μόλις συνδεθεί στην κατάλληλη βάση, ενώ οι υπόλοιπες λειτουργίες (π.χ. ο κλιματισμός ή το ηχοσύστημα) του Renault Twin'Z ελέγχονται από μια οθόνη αφής που βρίσκεται μεταξύ των εμπρός καθισμάτων.

Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart | iefimerida.gr 0
Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart | iefimerida.gr 1
Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart | iefimerida.gr 2
Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart | iefimerida.gr 3
Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart | iefimerida.gr 4
Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart | iefimerida.gr 5
Renault Twin'z: Το νέο Twingo, με τον κινητήρα πίσω και πλαίσιο από Smart | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ