Α.Σαμαράς: «Μοναδική λύση οι εκλογές» - iefimerida.gr

Α.Σαμαράς: «Μοναδική λύση οι εκλογές»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε εκ νέου εκλογές, τονίζοντας ότι «τη λύση πρέπει να την δώσει ο λαός». Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως «δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα σας κυβέρνηση γιατί κατά βάθος ούτε κι εσείς την εμπιστεύεστε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Μπορούσατε να κάνετε ανά πάσα στιγμή ανασχηματισμό και δεν το κάνατε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία τελικά απέτυχε.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για την αποτυχημένη προσπάθεια κυβέρνησης συνεργασίας, είπε πως ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε να παραιτηθεί για να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά υπαναχώρησε. «Εγινε μια προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Τελικά ναυάγησε», ανέφερε και απέρριψε τα περί λανθασμένων επικοινωνιακών χειρισμών που του καταλογίζει η κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας μάλιστα ο κ.Σαμαράς την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για «τις μεγάλες αλλαγές», υπογράμμισε: «Μην προσθέσουμε νέες διαιρέσεις και διχασμούς. Λέξεις όπως το δημοψήφισμα και τη συναίνεση τις βάζετε προσχηματικά .Ειναι λέξεις καταφύγια για να αποφύγετε την ευθύνη μας».

Στη συνέχεια και στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού για συναίνεση ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «τον τελευταίο καιρό είδαμε ένα όργιο λαϊκισμού με επίκεντρο τη λέξη συναίνεση» και τόνισε ότι «αυτή τη φορά ο λαϊκισμός έπεσε στο κενό».

Περιέγραψε μάλιστα το νέο κυβερνητικό σχήμα «κυβέρνηση συγκόλλησης ενόψει της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε όσα είπε ο πρωθυπουργός, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. «Προβλέπατε ότι το έλλειμμα θα πέσει στο μείον τέσσερα και τα στοιχεία πενταμήνου δείχνουν ότι ανέβηκε στο 13%. Πώς πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού», αναρωτήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ