O Μόρισεϊ τραγουδάει περιχαρής για τον θάνατο της «βάρβαρης τρομοκράτισσας» Θάτσερ [βίντεο] - iefimerida.gr

O Μόρισεϊ τραγουδάει περιχαρής για τον θάνατο της «βάρβαρης τρομοκράτισσας» Θάτσερ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι νεκρή δεν εμπόδισε τον Μόρισεϊ να συνεχίσει να εκφράζει τα συναισθήματά του για εκείνη. Όπως στο διαβόητο τραγούδι «Η Μάργκαρετ στην γκιλοτίνα».

«Κάθε κίνηση που έκανε ήταν φορτωμενή με αρνητικότητα. Κατέστρεψε την Αγγλική βιομηχανία, μισούσε τους ανθρακωρύχους, τις τέχνες, τους φτωχούς (που ποτέ δεν έκανε τίποτα για να τους βοηθήσει) και την Greenpeace. Επίσης ήταν η μοναδική Ευρωπαία πολιτικός που ήταν ενάντια στο εμπάργκο απένατι στο λαθρεμπόριο ελεφαντοστού. Δεν ήταν έξυπνη, δεν ήταν θερμή και ακόμη και οι ίδιοι της οι υπουργοί ήθελαν να την διώξουν».

Ένα απόσπασμα από το κείμενο που έγραψε ο Μόρισεϊ στο Daily Beast, μιλώντας για την κληρονομιά που αφήνει πίσω της η Μάργκαρετ Θάτσερ. Την οποία χαρακτηρίζει επίσης «τρομοκράτη χωρίς ίχνος ανθρωπιάς» και «βάρβαρη».

Ο Μόρισεϊ, ο οποίος έχει γράψει το περίφημο τραγούδι Margaret on the Guillotine, δεν είναι ο μόνος τραγουδιστής που έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο πρόσωπο της Θάτσερ. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον Φράνκ Τέρνερ με το «Thatcher F--ked the Kids», τους The Beat με το «Stand Down Margaret» και το «The Day That Thatcher Died» του Χέφνερ που τελειώνει με τον τίτλο « Η μάγισσα είναι νεκρή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ