Σε θάνατο καταδικάστηκε Ινδός οδηγός που σκότωσε 9 άτομα και τραυμάτισε άλλα 37 - iefimerida.gr

Σε θάνατο καταδικάστηκε Ινδός οδηγός που σκότωσε 9 άτομα και τραυμάτισε άλλα 37

Σε θάνατο καταδικάστηκε Ινδός οδηγός που σκότωσε 9 άτομα και τραυμάτισε άλλα 37
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση του Σάντος Μάνε είχε συγκλονίσει την ινδική κοινή γνώμη, καθώς τον Ιανουάριο του 2012 είχε οδηγήσει ένα λεωφορείο του υπουργείου Μεταφορών της χώρας στο αντίθετο ρεύμα για περισσότερο από 45 λεπτά και ενώ καταδιωκόταν από την αστυνομία προκαλώντας τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους 37.

Ο 39χρονος, σήμερα, Σάντος Μάνε εργαζόταν σαν οδηγός στο υπουργείο Μεταφορών της Ινδίας και τον Ιανουάριο του 2012 είχε κάνει αίτηση για να μειωθούν οι ώρες που εργαζόταν, ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε.

Το επόμενο πρωί πήρε ένα άδειο λεωφορείο από το αμαξοστάσιο και σε έξαλλη κατάσταση, κινούμενος στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, συγκρούστηκε με κάπου 40 αυτοκίνητα, παρέσυρε πεζούς και, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς και εξαγριωμένο πλήθος, σταμάτησε εντέλει το όχημα μετά από μια θανατηφόρα πορεία που διήρκεσε σχεδόν τρία τέταρτα της ώρας.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Πούνε στο κρατίδιο Μαχαράστρα στη δυτική Ινδία.

Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε τον ισχυρισμό που πρόβαλαν οι συνήγοροι του περί ψυχικής διαταραχής, κρίνοντας ότι διέπραξε τα εγκλήματα έχοντας σώας τας φρένας και γνώριζε τις συνέπειες των πράξεών του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Ο Μάνε καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών διότι το έγκλημά του εντάχθηκε στην κατηγορία των ιδιαζόντως ειδεχθών και των «πιο σπάνιων». Κατηγορείτο για φόνο, απόπειρα φόνου και πρόκληση εκτεταμένων υλικών ζημιών.

«Ο κατηγορούμενος τέλεσε εννέα ανθρωποκτονίες κατευθύνοντας το όχημα με επικίνδυνο τρόπο ενσυνείδητα, γνωρίζοντας ότι η πράξη του προκαλούσε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τρίτων και ότι θα προκαλούσε θανάτους και σοβαρές σωματικές βλάβες», φέρεται να είπε διαβάζοντας την απόφαση ο δικαστής Τζ. Κ. Σεβάλ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN.

Οι καταδικασθέντες σε θάνατο σπάνια εκτελούνται στην Ινδία, ωστόσο, πρόσφατα είχαν θανατωθεί δύο άνδρες που δήλωσαν ένοχοι για τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ συνολικά, πάνω από 400 άνθρωποι περιμένουν την εκτέλεσή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ