Φήμες θέλουν την Google να αγοράζει την εφαρμογή WhatsApp - iefimerida.gr

Φήμες θέλουν την Google να αγοράζει την εφαρμογή WhatsApp

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις τελευταίες μέρες λέγεται πως η Google βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά της δημοφιλούς εφαρμογής WhatsApp με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή της. Μάλιστα σύμφωνα με φήμες η τιμή αγοράς της εφαρμογής μπορεί να φτάσει ακόμα και το 1 δις. Δολάρια.

Με τη αγορά του WhatsApp η Google επιδιώκει να ενοποιήσει τις υπηρεσίες που ήδη διατηρεί (Google Voice, Google Hangouts, Google Talk κλπ.) έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό που δεν είναι άλλος από το Facebook. Αυτό βρίσκεται προς το παρόν υψηλά στην ατζέντα της εταιρίας και μάλιστα υπάρχει μια φήμη σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες της θα αν ενσωματωθούν σε ένα Project με την ονομασία Babble, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας που θα υποστηρίζονται σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες και λογισμικά.

Οι δύο εταιρείες είχαν έρθει κατά πάσα πιθανότητα και πάλι σε επαφή στο παρελθόν με σκοπό την αγορά του WhatsApp από την Google την ίδια εποχή που το Facebook είχε εκδηλώσει το ίδιο ενδιαφέρον.

Το WhatsApp είναι από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές στο είδος της καθώς συνδέει δεκάδες εκατομμύρια χρήστες και υποστηρίζεται από όλες τις έξυπνες συσκευές. Μάλιστα είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή επί πληρωμή στο διαδικτυακό κατάστημα της Apple. Ενδεικτικά μέσω της υπηρεσίας στάλθηκαν την περασμένη πρωτοχρονιά 18 εκ. μηνύματα.

Τα έσοδα των δημιουργών τους είναι σημαντικά, με τους χρήστες να πληρώνουν μόλις ένα δολάριο ως συνδρομή κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να την κατεβάσουν και να την χρησιμοποιήσουν δωρεάν για τον πρώτο χρόνο, μετά τον οποίο έχουν την επιλογή να πληρώσουν συνδρομή.

Αν και η εταιρεία ανάπτυξής της δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία, διάφορες πηγές αναφέρουν πως τα έσοδά της μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 100εκ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook Google whatsapp
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ