Αυστηρότερο πλαίσιο ζητά η Τρόικα και για τα «κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

Αυστηρότερο πλαίσιο ζητά η Τρόικα και για τα «κόκκινα» δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενστάσεις εγείρουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με τις προτάσεις της κυβέρνησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά παρότι ανησυχούν με την δραματική αύξηση που παρουσιάζουν τα «κόκκινα δάνεια» και θεωρούν επείγουσα και επιτακτική την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το ύψος των κόκκινων δανείων αγγίζει τα 52 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς 1 στα 4 στεγαστικά δεν εξυπηρετείται.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν να υπαχθούν στη ρύθμιση περισσότεροι πολίτες, χωρίς όμως να αυξηθεί το κόστος για τις τράπεζες.

Από την πλευρά της η Τρόικα ζητά μια, λιγότερο ευνοϊκή, ρύθμιση η οποία προβλέπει επιτόκιο υψηλότερο από το 1,5% που θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης για περίοδο χάριτος 4 ετών, ενώ εναλλακτικά προτείνεται να μην καταβάλλονται μόνο τόκοι κατά την περίοδο χάριτος αλλά να αποπληρώνεται και μέρος του κεφαλαίου.
Ανοικτό παραμένει το θέμα του ανεξόφλητου υπολοίπου των δανείων πριν την υπαγωγή στη ρύθμιση. Η Τρόικα ζητάει το υπόλοιπο να μην ξεπερνά τις 125.000 ευρώ ενώ ζητά διευκρινίσεις για το αν το υπόλοιπο θα αφορά σε ένα ή περισσότερα δάνεια.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο επιμένει στην αύξηση του ορίου στις 180.000 ευρώ, διαφορετικά υπάρχει φόβος να εξαιρεθεί μεγάλος αριθμός δανειοληπτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ