Κατά 15% θα μειωθεί το χαράτσι στα ακίνητα - iefimerida.gr

Κατά 15% θα μειωθεί το χαράτσι στα ακίνητα

Κατά 15% θα μειωθεί το χαράτσι στα ακίνητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τα στελέχη της Τρόικα φαίνεται πως προέκυψε μείωση στο φόρο ακινήτων της τάξεως του 15%. Πηγές του υπουργείου τόνιζαν πως «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μία συμφωνία», ενώ την ίδια αισιοδοξία εξέφραζαν και για τις ρυθμίσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη μείωση κατά 15% όλων των συντελεστών του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΕΕΤΗΔΕ) για το 2013 προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Στο σενάριο αυτό, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, υπάρχει σύγκλιση μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικα. Παράλληλα, κοινή επιτροπή στελεχών της ΔΕΗ και του υπουργείου Οικονομικών μελετά όλες τις πλευρές εφαρμογής του μέτρου, και κυρίως τους τρόπους με τκαιους οποίους θα καλυφθούν οι απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από τη μείωση του ειδικού τέλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ