Πολύ μεγάλες ελλείψεις βασικών πραγμάτων παρουσιάζει ο χώρος της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο των ανακριτών που έχουν να διεκπεραιώσουν πολύ σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις.
Μεταξύ άλλων, η πολύ σημαντική υπόθεση της Siemens έμεινε «παγωμένη» για περίπου οκτώ μήνες. Ο λόγος; Δεν υπήρχε η δυνατότητα μετάφρασης των 12 πολυσέλιδων κατηγορητηρίων κατά στελεχών της εταιρείας. Τη λύση έδωσε ένας συνταξιούχους δικηγόρος, ο οποίος επιστρατεύτηκε για να αρθεί το αδιέξοδο.
Το παραπάνω παράδειγμα δεν είναι το μοναδικό που φανερώνει τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», υπάρχει μεγάλη έλλειψη επιστημόνων με αντικείμενο που μπορούν να συνδράμουν το έργο των δικαστικών αρχών, τη στιγμή που δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες αδυνατούν να διεκπεραιώσουν εισαγγελικές παραγγελίες. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αθήνα, για εισαγγελείς και ανακριτές ακόμα και του νόμου 4022 που αφορά την κρατική διαφθορά, υπάρχει μόνον ένας ειδικός επιστήμονας από το ΣΔΟΕ.
Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις και σε χαρτί ή μελάνι εκτυπωτή, με συνέπεια ενίοτε να μην μπορούν να εκτυπωθούν πολυσέλιδα κατηγορητήρια και να ζητείται η συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Τέλος, υπάρχει και πρόβλημα χώρου σε πολλές υπηρεσίες της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα π.χ. στην Εισαγγελία της Αθήνας, οι εισαγγελείς να στεγάζονται σε... αυτοσχέδια γραφεία στους διαδρόμους.