Βρούτσης: Δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις - iefimerida.gr

Βρούτσης: Δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις

Βρούτσης: Δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαβεβαίωσή του ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα περαιτέρω μείωσης σε μισθούς και συντάξεις εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι «εμείς από την πλευρά μας δίνουμε μία μάχη προκειμένου οι δόσεις των οφειλών να είναι όσον το δυνατόν περισσότερες μέσα σε ένα πλαίσιο», ενώ παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το θέμα της υστέρησης των εσόδων.

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης στην «Ελευθεροτυπία». Ο υπουργός Εργασίας σε ερώτηση που του έγινε για νέα ενδεχόμενη μείωση σε μισθούς και συντάξεις, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις για να καλυφθεί το έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία και τα νοικοκυριά δεν αντέχουν κάτι τέτοιο και υποστήριξε ότι γίνεται μελέτη για παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα οι οποίες δεν θα έχουν επιπτώσεις στους φορολογούμενους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα σενάρια περί «βουλγαροποίησης» ή «κινεζοποίησης» της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι εξυπηρετούν τους σκοπούς κάποιων που επιδιώκουν την καλλιέργεια φοβικού κλίματος μεταξύ των εργαζομένων, αλλά απέχουν από την πραγματικότητα.

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «σε κάθε κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης προκειμένου, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να κινηθεί πιο γρήγορα και να εφαρμόσει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αποφασίζονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ